Jong Sparta maakt pas op de plaats na nederlaag bij HHC

De subtop van de Jack’s League begint op plaats 3 van de ranglijst. Daar staat Jong Sparta met vijf punten achterstand op nummer 2, de Koninklijke HFC. De subtop stopt bij plaats 8, daar staat vv Noordwijk op gelijke hoogte met HHC Hardenberg. Zij hebben 34 punten uit 22 wedstrijden. Dat is 3 punten minder dan de Rotterdammers.

Het team van trainer Geert Arend Roorda kwam beroerd uit de winterstop, maar heeft inmiddels de weg naar boven ingezet. Afgelopen zaterdag werd nog een punt behaald tegen koploper vv Katwijk, maar de drie wedstrijden daarvoor werden gewonnen. Zonder die wisselvalligheid hadden de beloften van Sparta wellicht zelfs kunnen ruiken aan de koppositie en de strijd om de titel.

Voor Jong Sparta zijn er twee doelstellingen met prioriteit, dat is uiteraard het ontwikkelen van talentvolle spelers op een zo hoog mogelijk niveau, maar secundair wordt er ook gekeken naar de resultaten van Jong FC Volendam. Het laagst geëindigde beloftenteam kan namelijk degraderen naar de O21-competitie indien het in het rechterrijtje staat aan het einde van de competitie. Beide scenario’s zijn echter op dit moment niet van toepassing waardoor de Spartanen redelijk vrijuit kunnen spelen.

Vanwege de gedwongen coronapauze sinds november vorig jaar tot en met medio februari volgt het aantal speelronden elkaar op in een moordend tempo. Vandaar dat de spelersbus al vroeg in de dinsdagmiddag vertrok naar Hardenberg. Op ‘De Boshoek’ kwam Jong Sparta in het eerste half uur slechts één keer gevaarlijk voor het doel van HHC. Pepijn Doesburg kreeg een schietkans op doelman Borgman, maar die kwam als winnaar uit de bus. Niet dat HHC doelman Kort van Jong Sparta veel op de proef stelde, maar ze hadden wel het veldoverwicht op het kletsnatte grasveld. Dat kwam pas echt tot uiting in de laatste minuut van de eerste helft. Gersom Klok mocht vrij uithalen van buiten het strafschopgebied en schoot de bal hard en laag in de hoek achter Kort.

De tweede helft begon zonder wijzigingen in beide teams. Wel kreeg Dylan van Wageningen al vrijwel direct een gele kaart vanwege een overtreding en uit de vrije trap die daarop volgde had HHC de voorsprong kunnen verdubbelen. Ishan Kort kreeg uiteindelijk de vrije trap mee nadat de bal uit zijn handen werd geschoten. In de 51e minuut werd het alsnog 2-0 via een ongelukkig eigen doelpunt van Gaultier Overman. Het was voor Geert Arend Roorda zaak om de wedstrijd te kantelen. Dat probeerde hij door een driedubbele wissel door te voeren. Het plan viel echter in het water omdat kort daarna HHC de 3-0 maakte en daarmee de genadeklap gaf aan de jonge Spartanen.

Zo zakt Jong Sparta in de subtop van de Jack’s League en is het grote stuivertje wisselen in de posities 3 tot en met 8 weer volop gaande. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. In het voetbalgekke Bunschoten-Spakenburg speelt Jong Sparta op ‘De Westmaat’ tegen sv Spakenburg.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:
Ishan Kort, Dylan van Wageningen (61. Joshua Adney), Augustin Drakpe, Jeremy van Mullem, Gaultier Overman, Jason Meerstadt, Patrick Brouwer (61. Mo el Kharbachi), Achraf Madi (84. Delano Vianello), Pepijn Doesburg (61. Marcus Scholten), Mohammed Tahiri, Marouane Afaker (77. Mike Frimpong).

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl