Excelsior Maassluis op eigen veld te sterk voor Jong Volendam

Waar twee weken geleden Jong Sparta een maatje te groot bleek voor Excelsior Maassluis, daar wist de thuisploeg vanmiddag de jongelingen van Volendam wel onder de duim te houden. De ploeg van trainer Corneille won uiteindelijk nipt met 3-2.

De bezoekers openden overigens voortvarend want binnen drie minuten viel er tot twee keer toe gevaar over de linkerzijde te noteren; in de 1e minuut ging een voorzet nog aan eenieder voorbij, maar nog geen twee minuten later stoomde Hamza Rahaoui ongehinderd op, maar zag de middenvelder zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. In dezelfde minuut was Excelsior M. wel succesvol. Een lange bal werd door het centrum van Jong Volendam verkeerd ingeschat en het was de aalvlugge Dave van Delft die, hoewel hij door de uitkomende Volendam- goalie Dion Vlak naar de zijkant werd gedreven, uit een moeilijke hoek met zijn linker wist te scoren: 1-0.

Hierna ontspon zich een wedstrijd die bij vlagen zeker het aanzien waard was. De bezoekers hadden in de 5e minuut al een kans om op gelijke hoogte te komen toen er even kortsluiting in de communicatie ontstond tussen keeper Jean- Paul van Leeuwen en zijn verdedigers; het liep met een sisser af. Jong Volendam had vervolgens meer de bal en bewogen zich veelal op de vijandelijke helft, dit zonder nog tot mogelijkheden te komen. De thuisploeg wist daar een aantal malen met fijne combinaties onderuit te spelen. Zo ook in de 10e minuut; een prima combinerend Excelsior wist over de linkerzijde de opkomende linkervleugelverdediger Luivienno Statia vrij te spelen en zijn afgemeten voorzet werd dankbaar door Daan Blij tot een doelpunt omgetoverd: 2-0. Terwijl Jong Volendam in de 29ste minuut een inzet via de buitenkant van de paal naast zag gaan, daar was het nog geen twee minuten later aan de andere kant weer wel prijs. Met een prachtige pass vond Nino van den Beemt de behendige Redouan Omar Ouali aan de linkerflank; Ouali controleerde het leder fraai en zijn voorzet vond in het centrum het hoofd van de inlopende Excelsior- captain Vincent van den Berg: 3-0. Dit was ook de ruststand.

Het sowieso al met een aanvallend concept spelend Jong Volendam ging na de pauze, dit met drie wissels, naarstig op zoek naar succes. Dat zij daarbij attent diende te blijven op de tegenstoten van de Tricolores namen zij ogenschijnlijk voor lief. In de 55ste kreeg de ploeg van trainer Johan Plat dan toch een beloning voor het volharden, voor het lichte veldoverwicht. Het was Younes Taha el Idrissi die van ruim 20 meter met zijn linker de verste hoek wist te vinden en daarmee Jean-Paul van Leeuwen kansloos liet. Uiteraard gaf deze treffer nog meer energie, maar van de andere kant had de thuisploeg ook mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Toch viel de treffer aan de voor Maassluis verkeerde kant; in de 61e minuut was het namelijk Koen Blommestijn die in de rebound de 2e Volendamse treffer liet aantekenen: 3-2.

Met nog meer passie gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar die energie werd niet in een doelpunt vertaald. Sterker nog: invaller Bram Wennekers had tot 2x toe de 4-2 op zijn schoen. Helaas stond zijn vizier net niet goed genoeg afgesteld en eindigde de wedstrijd zodoende in een 3-2 zege voor Excelsior M., en dat was gelet op het effectief omgaan met de verkregen kansen zeker niet onverdiend te noemen.

Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl