Peter van den Berg per direct weg bij Feyenoord

Peter van den Berg is weg bij Jong Feyenoord. Hij is vrijgesteld van werkzaamheden, laat de clubleiding weten. Feyenoord laat spelers van Jong de rest van het seizoen meetrainen met de hoofdmacht of met Feyenoord onder 19.

“‘Met de doorstroming van diverse spelers naar het eerste elftal en de mogelijkheid om spelers van Feyenoord 1 wedstrijdminuten te laten maken in de competitie waarin Jong Feyenoord uitkomt, heeft dit team voor ons haar waarde bewezen dit seizoen. Anderzijds willen we de spelers die permanent nog actief waren binnen Jong Feyenoord de trainingsomstandigheden bieden die zij verdienen. Dat wil zeggen: dagelijks een volledige en volwaardige groep om mee te trainen onder hoge intensiteit”, aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord.

“Dat was na de doorstroming van de genoemde spelers van Feyenoord 1 en de verhuurde spelers aan FC Dordrecht niet altijd het geval meer en daarom vonden we het beter om de overgebleven jongens de overstap te laten maken naar Feyenoord onder 19, dat wordt getraind door Dirk Kuyt en Cor Adriaanse”, aldus Van Geel.

Voor Jong Feyenoord-hoofdtrainer Peter van den Berg heeft het besluit ook gevolgen. “We hebben Peter de keuze gegeven om aan te sluiten in de jeugdopleiding of de tijd en ruimte te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor dat laatste gekozen”, stelt Van Geel. Tot het eind van het seizoen staan de wedstrijden van Jong Feyenoord onder leiding staan van Denny Landzaat, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel.

Dit seizoen stroomden talenten als Wouter Burger, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida en later Jordy Wehrmann door naar de hoofdmacht. Na de blessure van Justin Bijlow maakte ook doelman Elber Evora de overstap. Eerder raakte Jong Feyenoord Crysencio Summerville, Jari Schuurman en Joël Zwarts kwijt aan FC FC Dordrecht. Mats Knoester stapte vorige maand over naar Heracles Almelo en Mohamed el Hankouri naar FC Groningen.

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl