Op bezoek bij Westlandia heeft Excelsior Maassluis haar eerste zege geboekt van de oefencampagne. Onder tropische omstandigheden won de ploeg van Dogan Corneille dankzij treffers van Marius van Mil (2x), Redouan Omar Ouali en Kaylan Muis met 1-4 van de Westlanders.

Vanwege de warmte werd voorafgaand aan het duel besloten om niet 90 minuten, maar drie keer 25 minuten te spelen. Een juiste beslissing, want de temperaturen liepen op tot wel 34 graden Celsius. Daarnaast was het op het kunstgrasveld van Sportpark De Hoge Bomen nog vele malen warmer.

Nadat er in de eerste 25 minuten niet gescoord werd kwam Excelsior Maassluis na in de tiende minuut van het tweede blok op voorsprong. Een prachtige aanval via Redouan Omar Ouali, Omar El Baad en Marius van Mil werd door laatste genoemde gepromoveerd tot doelpunt. Voor de jongeling betekende het tevens de eerste treffer in de hoofdmacht. Op het einde van het tweede blok zouden er in korte tijd nog twee Maassluise-treffers vallen. Redouan Omar Ouali verdubbelde na 49 minuten spelen de score waarna een minuut later wederom Marius van Mil – uit een rebound van Kevin Ringeling – wist te scoren (0-3).

Door: Jesse Lub
Foto: Mischa Keemink