Excelsior met goed gevoel de nacompetitie in na knappe zege op AZ

ROTTERDAM – In het Van Dongen en De Roo stadion heeft Excelsior een knappe overwinning geboekt op AZ. De ploeg van trainer Moniz lijkt de vorm hervonden te hebben in voorbereiding op de nacompetitie, zo bleek ook tegen de Alkmaarders: 4-2.

Excelsior kwam na 20 minuten spelen knap op voorsprong na een goed uitgevoerde aanval. Waar Messaoud en Omarsson eerst nog op doelman Bizot stuitten deed Fortes dat in eerste instantie ook, maar rondde hij vanuit zijn eigen rebound alsnog af. De voorsprong van Excelsior was terecht, aangezien het AZ knap van voetballen af wist te houden en bovendien een aantal goede kansen wist te creëren. Helaas konden de Kralingers niet lang van de voorsprong genieten, want na exact een half uur wist Koopmeinders van afstand mooi in de verre hoek af te werken.

In het begin van de tweede helft werd Excelsior op weg geholpen door de bezoekers. Een voorzet werd door Van Rhijn op kinderlijke wijze achter eigen doelman Bizot gewerkt, waardoor Excelsior leek af te stevenen op de tweede competitiezege op rij en dus een zeer goede opmaat voor de komende nacompetitie. Niet veel later werd het feest zelfs nog groter voor de Kralingers, want Luigi Bruins benutte een strafschop gegeven wegens een handsbal van Gudmundson, waarna als klap op de vuurpijl Omarsson ook nog de 4-1 scoorde vanuit een hoekschop. AZ kwam op haar beurt vanuit een hoekschop nog terug tot 4-2, maar dit mocht voor het eindresultaat uiteindelijk niet meer baten.

Zo kan Excelsior met een goed gevoel vooruit kijken naar de nacompetitie, die zondag van start gaat voor de Kralingers. De Rotterdammers spelen dan een tweeluik tegen RKC Waalwijk om een plaats in de finale van de promotie/degradatie play-offs.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl