Feyenoord sluit seizoen af met zege op Fortuna Sittard

SITTARD – Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had het niet altijd even makkelijk, maar won uiteindelijk verdiend met 1-4.

Feyenoord begon goed aan het duel in Sittard. Al binnen vijf minuten had de ploeg op voorsprong kunnen komen nadat Kökcü Jörgensen vrij voor de doelman zette. De Deen kreeg de bal echter niet langs Koselev. Niet veel later kreeg Feyenoord na goed doorjagen van Nieuwkoop wederom een goede kans. Een aantal schijven later kreeg Kökcü namelijk de kans om uit te halen en verraste de jongeling met een van richting veranderd schot de Fortunese doelman in de korte hoek: 0-1.

Fortuna Sittard kwam daarna een stuk beter in de wedstrijd en Feyenoord wist soms met meer geluk dan wijsheid de bal uit het doel te houden. Zo hielp Malacia op de doellijn Kenneth Vermeer om zijn doel schoon te houden. Maar vlak voor rust kreeg Fortuna toch waar het recht op had. Smeets nam de bal van 25 meter in een keer op de slof en zorgde zo op schitterende wijze voor de 1-1.

Ook aan het begin van de tweede helft leek Feyenoord niet helemaal wakker en al snel was het aan Vermeer te danken dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam, na zwak verdedigen van onder meer Malacia. Laangzaam kwam de ploeg van afzwaaiend trainer Giovanni van Bronckhorst echter beter in de wedstrijden nam het de controle op het duel enigszins over. Dit leidde na ongeveer 70 minuten spelen uiteindelijk tot een penalty en een rode kaart voor Fortuna Sittard nadat een zuiver doelpunt van Berghuis door een verdediger van Fortuna uit het doel werd geslagen. Berghuis was echter te laconiek door de penalty als panenka te nemen en daarmee Koselev niet kon verassen.

Uiteindelijk profiteerde Feyenoord alsnog van de man meer situatie na de penalty, nadat Jörgensen doorbrak en makkelijk afrondde. De Deen maakte met nog ruim tien minuten te gaan ook nog de 1-3 na een perfecte voorzet van Steven Berghuis. In de slotfase nam de buitenspeler ook zelf nog een doelpunt voor zijn rekening, na een prima uitgevoerde counter. Zo eindigde Feyenoord een wisselvallig seizoen met een wisselvallige overwinning, maar wel stevig op een derde plaats, goed voor Europees voetbal.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl