Excelsior Rotterdam koploper eredivisie na winst op Vitesse

Na de knappe overwinning op SC Cambuur vorige week, heeft Excelsior ook Vitesse pijn gedaan. De ploeg uit Kralingen wist in hun eerste thuisduel sinds de promotie naar de eredivisie knap stand te houden tegen de Arnhemmers. Op Woudestein won de ploeg van Marinus Dijkhuizen met 3-1 van Vitesse.
De wedstrijd begon gelijkwaardig tussen de twee ploegen. Ze hielden elkaar in het begin van de wedstrijd behoorlijk in evenwicht waarna de eerste kans voor de ploeg uit Arnhem was in de zesde minuut. Doelman Stijn van Gassel wist zich echter, net als vorige week tegen Cambuur, te onderscheiden met goede redding.

Sterke start voor Excelsior

Na ongeveer een kwartier spelen kregen de Kralingers de eerste grote kans via Reda Kharchouch. Uit een ingooi van Siebe Horemans kwam de bal perfect voor de voeten van de spits en maakte hij de eerste goal van de avond. Nog geen vijf minuten was het weer raak voor Excelsior. Marouan Azarkan gaf de bal perfect mee aan de van Sparta overgenomen spits en die maakte op zijn beurt met een perfect uitgevoerd stiftje de 2-0.

Door de tropische hitte op het kunstgrasveld mochten de ploegen halverwege de eerste helft een slokje water drinken. Vlak voor deze korte pauze kreeg Vitesse via Maximilian Wittek nog een grote kans op de 2-1. De verdediger schoot hard in het zijnet waardoor het 2-0 bleef.

Vitesse doet wat terug

De pauze leek de ploeg uit Arnhem nieuwe kracht te geven. Vitesse kwam meer in de wedstrijd en kreeg via Nikolai Baden Frederiksen een grote kans op de aansluitingstreffer maar opnieuw wist Van Gassel redding te bieden.
Na een halfuur spelen deed Vitesse toch wat terug. Million Manhoef speelde zichzelf vrij en schoot hard op goal. De doelman van Excelsior wist in eerste instantie redding te bieden maar de rebound kon via Baden Frederiksen toch worden binnengeschoten. Even leek het er na ongeveer 35 minuten spelen op dat Excelsior een penalty tegen kreeg, maar de VAR zag geen overtreding waardoor de ploegen met een 2-1 stand de kleedkamers opzocht.

Excelsior onder druk

Direct na rust kreeg Vitesse een kans op de 2-2. Uit een hoekschop kopte Enzo Cornelisse maar net over. Vervolgens voerde Vitesse de druk behoorlijk op en kwam Excelsior er bijna helemaal niet meer uit. Toch kregen ook de Arnhemmers weinig echt grote kansen op de gelijkmaker en hield de ploeg van Marinus Dijkhuizen knap stand.
Tien minuten in de tweede helft zat de schrik er behoorlijk in toen uitblinker Van Gassel geblesseerd op de grond terecht kwam. De doelman kwam in botsing met teamgenoot Horemans en leek even het einde van de wedstrijd niet te halen. Gelukkig voor de Kralingers waren de twee spelers uiteindelijk in staat om verder te spelen.

Wedstrijd in het slot

Waar Vitesse de druk steeds meer opvoerde, was het Excelsior die opnieuw effectief was. Waar Kharchouch al twee doelpunten had gemaakt voor de Kralingers, gaf hij nu de assist. De spits legde de bal na een goede aanval perfect terug op Kenzo Goudmijn die op zijn beurt de bal eenvoudig lans doelman Jeroen Houwen kon schieten.

Even leek Vitesse nog op 3-2 te komen, maar de aanvaller stond buitenspel waarna de wedstrijd zo goed als klaar was. Een minuut voor tijd kreeg Sondre Tronstad nog een rode ploeg waarna er direct afgefloten werd. De ploeg van Marinus Dijkhuizen wist daardoor de drie punten over de streep te trekken. Door deze overwinning is Excelsior nog altijd foutloos in de eredivisie en staat het na twee wedstrijden, voor minstens een dag, bovenaan op de ranglijst. De Kralingers hebben nu een week rust en spelen dan over twee weken de topper tegen PSV.

Door: Rijnmond.nl
Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl