Excelsior’20 hoopt op terugkeer Tristan Stubbs

Dinsdag vliegt Tristan Stubbs, dit seizoen opvallend ‘gastspeler’ in de crickethoofdmacht van Excelsior’20, terug naar Zuid-Afrika. Helaas mist hij de apotheose in de Topklasse, maar hij moet in Johannesburg aan de Pre Season wedstrijden gaan deelnemen om een plekje in Eastern Provinceteam te verdienen.

Vlak na zijn aankomst in Schiedam liet de 20-jarige Zuid-Afrikaan meteen op de eerste training zien wat hij in huis had. Hij sloeg zessen, zo ver zoals nooit vertoond op Thurlede. De voetballers bij PPSC, op het nabij gelegen terrein, zagen zijn projectielen met verbazing landen. Ook de Nationale Spoorwegen kregen de waarschuwing voor overvliegende cricketballen. ,,Tristan is een exceptoneel talent,” weet vice-captain Joost Kroesen, ,,die met zijn talent ver kan komen. Hij gaat voor Eastern Province spelen en hij heeft ook bij franchise The Warriors al zijn opwachting gemaakt.”
Tristan Stubbs, op papier batsman en wicketkeeper, kwam, zag en viel in het pulletje bij de landskampioen. ,,Ik voelde me meteen welkom,” aldus Tristan Stubbs, ,,bij een soort familie. Ik was coach bij de jeugd en trainde hen dus ook. Dat klikte. Ik werd bowler omdat Roel Verhagen een goede wicketkeeper is. Mijn batten had beter gekund, de century die ik maakte voelde geweldig. Te veel wedstrijden verregenden. Noodgedwongen moet ik terug en maak ik de laatste potjes van het seizoen niet meer mee.”
Voor hospice Rob Buckers was de ‘logeerpartij’ van Tristan Stubbs een enerverende gebeurtenis. ,,Echt een hele leuke gast, intelligent en opgevoed. Hij lustte echt alles, wat je hem ook voorschotelde. Hij volgt alle sporten op tv en is zelf ook goed in andere sporten dan cricket. Zo heeft hij een lage handicap met golf. Hij is zo’n mannetje dat in alle sporten goed is.”
Bij de voor Tristan Stubbs zaten er zes familieleden langs de kant, en niet voor de eerste keer dit seizoen. De zelfbenoemde fanclub kwam telkens uit Castricum om hun neef aan het werk te zien. Zij maakten kennis met het spelletje cricket en werden gegrepen door de club Excelsior’20.  Of de support van de fanclub na zijn vertrek zal voortduren ins nog de vraag.
Bij zijn vertrek dinsdag zal één afscheidscadeau prominent in de koffer liggen: een Nederlands XI-shirt met nummer 21, het jaar dat Tristan Stubbs voor Excelsior’20 speelde. Even leek hij dat shirt in werkelijkheid te gaan dragen. Zijn keuze voor Zuid-Afrika, een echt cricketland, was echter volledig te begrijpen. Ooit, volgend seizoen of later in de jaren, hoopt Excelsior’20 publiekslieveling Tristan Stubbs terug te zien binnen de lijnen.
Door: Ton de Leede

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl