Play-offs bijna uit zicht voor cricketers Excelsior’20 na verlies tegen HBS

In het cruciale duel om een plek in de play-offs leed Excelsior’20 een gevoelige nederlaag tegen HBS. Eerst battend kwamen de Schiedammers tot een weinig indrukwekkende 171 voor 7. HBS startte aan bat zeer stroef, kreeg te maken met een regenstop waarna de overwinning met 172 voor 4 en nog enkele overs werd binnengehaald.
Captain Joost Kroesen verkoos na tosswinst het bat ter hand te nemen. Met 6 runs onderstreepte Tim Etman zijn abominabele seizoen, Roel Verhagen kwam tot 28 runs. Met het koningskoppel Lorenzo Ingram en Tristan Stubbs in het midden leek de landskampioen op weg naar een mooi totaal. Lorenzo Ingram liet zich toch pakken en kon met maar 22 runs naar de kant. Voor Tristan Stubbs was zijn afscheidsinnings ook een teleurstelling. De grote zessen, waar het trouwe publiek op wachtte bleven uit. Met 24 runs markeerde hij zijn afscheid en het is maar de vraag of hij volgend seizoen terug zal keren. Door de 27 runs van Joost Kroesen en de 36 not out van Niels Etman eindigde de thuisclub op een marginale 171 voor 6.

Het devies voor fieldend Excelsior’20 was snel wickets pakken. Dit gelukte wonderwel en Tobias Visee (5 runs, weer het slachtoffer van Lorenzo Ingram), Julian de Mey (5) en Benno Wohlbrugh (7) waren gevestigde toppers die vlot moesten vertrekken. Klaas Roelfsema, die zich steeds meer ontpopt als wickettaker, nam 2 van die 3 wickets. Navjit Singh kwam daarna langzaam op gang maar was uiteindelijk de belangrijke man, 73 not out. Ook Wesley Barresi was goed aanwezig met 48 runs. Singh en Ryan Klein (20*) tikten het potje binnen  voor HBS, daarmee werd een stap richting play-offs gezet. Het seizoen voor de landskampioen lijkt zonder iets extra’s uit te doven. Of de T20-competitie moet een uitdaging worden en een troost voor de dit seizoen niet al te verwende aanhang.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl