Feyenoord krijgt gegarandeerde 25 miljoen pas bij winst van Stadion

Als er daadwerkelijk winst wordt gemaakt in het nieuw geplande Feyenoord-stadion krijgt de voetbaltak van Feyenoord gegarandeerd 25 miljoen euro per jaar. Dat staat in het nieuwe businessplan van het nieuwe stadion dat deze week aan de Rotterdamse gemeenteraad is gestuurd.

In de eerste versie van dat plan zou Feyenoord genoegen moeten nemen met een vaste prestatievergoeding van 17,5 miljoen euro en een variabel deel. Feyenoord-directeur Jan de Jong keerde zich vorig jaar tegen dat plan en eiste 25 miljoen euro per jaar.

De gemeente laat het nieuwe businessplan extern toetsen. Rotterdam wil alleen miljoenen steken in het nieuwe stadion als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo koopt de stad voor 60 miljoen euro de grond voor het nieuwe stadion en geeft dat in erfpacht uit. Constructie: Schiekadeblok en Calypso uit 2009. Ook wordt de stad voor 40 miljoen euro aandeelhouder in het complex. De bouw kost ongeveer 444 miljoen euro en moet in 2020 beginnen. Het definitief doorgaan van het nieuwe stadion is afhankelijk van de geldelijke ontwikkeling rond de voorbereidingen (het vinden van sponsors). De N.V. Stadion Feyenoord is daarvoor verantwoordelijk.

Ook de amateurvereniging van Feyenoord op Varkenoord – voor 53% aandeelhouder van de huidige Kuip – moet zich via een buitengewoon algemene ledenvergadering nog uitspreken over de verhuizing. Of de gemeenteraad zijn meerderheid houdt ter ondersteuning van de twee jaar geleden geaccordeerde plannen is afhankelijk van de eisen die de gemeente heeft vastgelegd in de position paper. De tijdelijke opvolger van wethouder Adriaan Visser – de bouwwethouder Bas Kurvers – zit strakker in het dossier dan Visser, die vooral enthousiast was.

Het nieuwe stadion maakt deel uit van een grote gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Er komen scholen, winkels en huizen, kantoren en sportcomplexen. In totaal is die ontwikkeling begroot op 1,5 miljard euro.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl