Feyenoord Rotterdam verliest van VVV Venlo

Feyenoord verslikte zicMK150704017h zaterdag 18 juli tijdens een voorbereidingswedstrijd in VVV Venlo. De wedstrijd, die gespeeld werd in Halsteren, eindigde in een 2-1 overwinning voor de club uit de Jupiler League.

Giovanni van Bronckhorst begon de wedstrijd met de volgende elf spelers: Vermeer; Karsdorp, Dammers, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Vejinovic, Toornstra; Kuyt, Kazim  en Boëtius. De vele fans langs de zijlijn zagen Feyenoord al vroeg op achterstand komen door Leonardo Resida. Na 18 minuten kopte hij de rebound van een vrije trap van teamgenoot Gianluca Nijholt binnen.

Lang konden de Venlonaren niet van hun voorsprong genieten. Binnen een minuut was het Jens Toornstra die de stand gelijk trok, nadat hij attent had gereageerd op een voorzet van teamgenoot Rick Karsdorp.

Na de 1-1 probeerde Feyenoord door te drukken om de bevrijdende 1-2 op het scorebord te forceren. Onder andere Rick Karsdorp was actief, met voorzetten op  Jens Toornstra en Dirk Kuijt. Maar ondanks deze verschillende mogelijkheden wisten de Rotterdammers niet tot scoren te komen.

VVV bleek een stuk effectiever, toen Resida na 33 minuten zijn tweede van de wedstrijd achter Kenneth Vermeer werkte met een schot vanaf de zestienmeterlijn. Door de 2-1 moest Feyenoord in de tweede helft wederom op jacht naar de gelijkmaker.

Die kwam er niet, omdat de spelers van trainer Giovanni van Bronckhorst het veldoverwicht niet om wisten te zetten in doelpunten. Uiteindelijk was de grootste kans nog voor de Limburgers, maar een doelpunt werd voorkomen door de ingevallen Calvin Verdonk, die een schot van Vito van Crooij knap van de lijn wist te halen.

In de tweede helft kwamen de volgende spelers nog als invaller in actie: Hahn, Woudenberg, Schuurman, Başacıkoğlu, Sleegers, Achabar, Vilhena en Verdonk.

De oefencampagne van Feyenoord gaat verder op 23 juli. De huidige ploeg van oud-trainer Ronald Koeman (Southampton) komt dan op bezoek.

Scoreverloop:
18: 1-0 Resida
19: 1-1 Toornstra
33: 2-1 Resida

Bron: feyenoord.nl

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl