ROTTERDAM – Feyenoord heeft een vrij gemakkelijke middag gehad tegen Willem II. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde een sterke eerste helft, en consolideerde de voorsprong in de tweede helft: 2-0.

Zo wist Feyenoord ervoor te zorgen dat het nog altijd meedoet in de titelstrijd. Met binnenkort de klassieker op het programma is er voor de Rotterdammers namelijk nog van alles mogelijk. In de Kuip werd zondagmiddag al vroeg de basis gelegd voor een overwinning op subtopper Willem II. Feyenoord had veel balbezit en creëerde een aantal grote kansen. Uiteindelijk was het Toornstra die de ban brak voor de thuisploeg, na een goede actie over de linkerflank.

Niet veel later werd het ook 2-0. Na een vrij ongelukkige handsbal van een Willem II verdediger werd de bal op de stip gelegd, waarna Berghuis af mocht ronden en zo de eerste plaats in het topscorersklassement over te nemen. De tweede helft was verder niet om over naar huis te schrijven. Feyenoord consolideerde de voorsprong en Willem II was niet bij machten om terug te komen in het duel. Narsingh, ingevallen voor Haps, had met een aantal counters wel de 3-0 op zijn schoen, maar hij bleef niet koel genoeg in de afronding.

Zo is Feyenoord sinds de komst van Advocaat bezig aan een zeer sterke reeks en lijkt alles nog mogelijk voor de Rotterdammers. Bovendien staan er een aantal leuke duels op het programma, waaronder de Derby tegen Sparta en de klassieker.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl