Geduld levert cricketers Excelsior’20 4 punten op tegen ACC

Waar veel publiek naar huis was gegaan bleef Excelsior’20 hopen op een droge periode zodat er een resultaat zou komen. Na eerst zelf tot 295 voor 2 te zijn gekomen kwam tegenstander ACC in de vereiste 28 overs tot 56 voor 6, ver af van de uitgerekende206 runs.
Captain Tom Heggelman koos na tosswinst voor batten gezien de veldomstandigheden. Tim Etman opende voor de afwezige Roel Verhagen en kwam tot 36 runs. Nummer 2 Luuk Kroesennoteerde 7 runs. Met ruim 60 runs op het bord kwamen de topbats Lorenzo Ingram en Tristan Stubbs in het slagperk. In de uitwedstrijd tikten deze 2 het potje uit en voor eigen publiek bleven ze staan tot en met de laatste bal van de 50e over. Lorenzo Ingram tikte bekeken zijn 2e century van het sezoen binnen, 114 not out (11×4, 1×6). Tristan Stubbs cijferde zich aanvankelijk weg en ging in de laatste overs vol voor het schot, 108 not out (6×4, 5×6 in 98 ballen). 295 voor 2 zijn ongekend mooie cijfers, maar als de regen de overhand krijgt en een winnend eind weer erg ver weg lijkt slaat de moedeloosheid toe.
Onder de heerlijke lunch startte de bui en die leek niet op te houden. Half 6 werd als begintijd gekozen, in de hoop dat het droog zou zijn. Alle buienradarkenners beweerden bij hoog en bij laag dat het niet meer droog zou worden. Na 4 verregende potjes was het geluk aan de zijde van Excelsior’20. Het werd droog en het laaggeklasseerde ACC moest volgens DLSsysteem 206 runs maken in 28 overs.

Onbegonnen werk op de in hoog tempo afgewerkte overs. Nu blonk Lorenzo Ingram ook met de bal uit, 3 voor 6 in 6 overs. Van de andere 6 bowlers viel het optreden op van Remco van Bochove met 1 voor 3 in 3. ,,Blij dat we hebben gewacht,” aldus een opgeluchte Tom Heggelman, ,,want iedereen liep met een andere buienradar rond. Volgende week bij Dosti moeten we de volgende overwinning pakken, zodat we in de race blijven voor de play-offs.

Foto: Mischa Keemink
Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl