Geen ‘dubbele titel’ voor honkballers Schiedam

Honkbal – Het is SV&HV Schiedam gisteren niet gelukt om de algehele titel van de eerste klasse binnen te halen. Op het prachtige complex van Hoofddorp Pioniers moesten de Schiedammers in acht innings met 10-0 het onderspit delven tegen HCAW, de kampioen van de 1e klasse A.

Ondanks de grote uitslag was het goed vertoeven in Hoofddorp. Vooral aan Schiedamzijde was het publiek in groten getale opgekomen. Zij zagen dat de club uit Bussum gelijk al in de eerste inning een 3-0 voorsprong nam. Deze stand bleef lang op het scorebord staan. Echter, SV&HV Schiedam kon nooit aanspraak maken op een overwinning. Daarvoor kwamen er te weinig honkslagen van de Schiedamse knuppels.

HCAW daarentegen sloeg er zo nu en dan flink op los. Vooral catcher Dexter de Weert zorgde voor de punten door twee homeruns te slaan. Hierop kwamen totaal vijf Bussumers over de thuisplaat. Daarbij was de Schiedamse verdediging in deze finalewedstrijd niet zo solide als anders. Er werden maar liefst vijf veldfouten gemaakt, terwijl het team van coach Gershwin Hernandez juist het hele seizoen door regelmatig foutloos speelde.

De beker, uitgereikt door KNBSB-directeur Bart Volkerijk, was na afloop dus terecht voor HCAW. Teleurgesteld keken de Schiedammers toe. Toch mogen de honkballers van de club uit Bijdorp terug kijken op een geweldig seizoen, dat onlangs bekroond werd met het kampioenschap van de eerste klasse B.

Volgend jaar speelt SV&HV Schiedam in de nieuw te vormen Topklasse en zal het onder andere HCAW opnieuw tegenkomen, maar dan in competitieverband. Met een nieuw complex in Sportpark Bijdorp in het verschiet, een mooie nieuwe uitdaging voor de Schiedamse honkballers.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com