Gerdo Hazelhekke “Ik word nog met enige regelmaat herinnerd aan mijn profcarrière”

Deze site is gestart vanwege heimwee naar vervlogen tijden. Tijden waarin onder andere de zwarte kicksen, voetballen op een grasmat en spelers die langer dan één jaar bij hun club spelen de normaalste zaak was. Gerdo Hazelhekke was een grote speler uit deze periode. De geboren Utrechter werd in het shirt van FC Wageningen tot tweemaal toe topscorer van de eerste divisie. Ook speelde hij voor N.E.C., Go Ahead Eagles en De Graafschap waar hij ook zeer succesvol was. Tijd voor een interview dus met deze symphatieke oud-spits.

Door: Elijah Valk

Gerdo, je was een veel scorende spits in de jaren 70 en 80, wat verschilt het huidige voetbal met dat van toen?

Het is in de top echt veel sneller geworden én nu kunnen bijvoorbeeld verdedigers veel beter meevoetballen dan toen omdat ze ook meer techniek etc in huis hebben.
Maarrrr: het aanstellerij-gehalte is zooooveeeel groter geworden. Zum kotsen…. dit zijn een paar kleine aspecten.

Hoe kijk je terug op je carrière als voetballer?

Met gepaste trots op wat ik heb gekund en dankbaar voor de geboden gelegenheid om prof te kunnen worden. Ook dankbaar dat ik het talent heb geërfd en m’n vader me in m’n jongste jaren op de juiste wijze heeft begeleid, gestimuleerd en het betrekkelijke heeft voorgehouden.
Ook dankbaar dat m’n medespelers me het succes gunden én eraan mee wilden werken!

Heb je alles uit je carrière gehaald?

Nee; die betrekkelijkheid heb ik altijd voor ogen gehad en derhalve ernaast een andere / zakelijke carrière opgebouwd.

Je hebt in totaal 179 maal gescoord in het betaalde voetbal en was tweemaal topscorer van de eerste divisie. Wordt je nog vaak hieraan herinnerd?

Niet dagelijks maar zeker ’n paar maal per week. Soms wel leuk maar soms in ’n groter gezelschap word ik er wel eens verlegen van. En doe het af met “resultaten uit het verleden” etc etc

Je stond ook bekend door je fysiek harde spel, ben je weleens te ver gegaan daarin?

Zeker….. zeer veel gele kaarten en een een stuk of 7? rode. Ik heb alleen weleens spijt van m’n wraak op Eddy vd Roer die ik op DeBerg een aantal tanden uit z’n “bek” trapte. Deels z’n eigen onbenul door te laag uit te komen en aangezien hij drie weken tevoren mij een aantal keren bij een voorzet tegen m’n kop sloeg en m’n wenkbrauw na de derde keer gehecht moest worden , was ie toen “aan de beurt”. Op de brancard het veld af… Tsja!
Tijdens je voetbalcarrière had je het ook druk met je sportzaken, hoe heb je dat kunnen combineren?

Ik had inderdaad vier uitstekend lopende sportzaken waarmee ik erg druk en begaan was. Tsja, ik heb mazzel gehad met degene die aan m’n zijde stonden. Niet altijd gemakkelijk maar met deurdenderen én gezond verstand kom je al een heel end!

Heb je nog contact met oud-spelers?

Af en toe zeker. Met spelers van alle vier de clubs. Ga met regelmaat, zo’n keer of tien per jaar, nog naar NEC, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Altijd weer fun met de boys dan.

Doet het verdwijnen van FC Wageningen uit het betaald voetbal je pijn?

Zeker, de wijze waarop was ook al pijnlijk en onnodig. Edoch, er gaat met het Future Centrum Wageningen weer iets moois ontstaan!

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een antwoord