Vandaag willen we twee bijzondere wedstrijden nader belichten. Het betreft om de wedstrijden FC Utrecht – Excelsior en de return in Rotterdam. Beide wedstrijden, gespeeld in het seizoen 1983/ 1984, eindigden namelijk in een 7-4 voor de thuisploeg.

Op 11 september ontmoetten de ploegen elkaar in de zesde speelronde van de competitie. Excelsior leek een makkelijke middag tegemoet te gaan, daar zij met rust al met 1-4 voor stonden. Trainer Barry Hughes voerde in de rust maar één wissel toe (Jan Wouters kwam erin voor Wim Flight). Vanaf minuut 51 wisten de domstedelingen zes maal te scoren.

In de terugwedstrijd in Rotterdam wist Excelsior voor rust een 0-2 achterstand goed te maken naar een 3-2 voorspong. Deze werd in de tweede helft tot 6-2, waarna Utrecht terugkwam tot 6-4 en Henk van Goozen de stand op 7-4 wist te bepalen.

Opvallende spelers die meededen aan deze wedstrijden; Graeme Rutjes, Ton Pattinama, Nico Jalink, Koos Waslander, Leo van Veen, Dick Advocaat, Rob de Wit en Frans Adelaar.