Grasrand spelbreker voor Schiedamse honkballers

Alles leek erop, dat het honkbalteam van SV&HV Schiedam afgelopen zondag de winst binnen zou halen. In de laatste slagbeurt sloeg de slagman van tegenstander Ridderkerk Rowdies de bal hard richting de Schiedamse korte stop. Het zou de derde nul worden en het einde van de wedstrijd betekenen. De grasrand langs het gravel toe bleek echter de spelbreker.

Vlak voordat Lennard Bol de bal wilde fielden en aangooien naar het eerste honk, stoot de bal flink omhoog. Zo hoog zelfs, dat de Schiedamse korte stop het nakijken had. En zo konden de Ridderkerkers alsnog het gelijkmakende punt scoren in plaats van dat de wedstrijd zou zijn beëindigd in een 10-9 zege voor SV&HV Schiedam.

De stand van 10-10 betekende verlengen op het gezellige sportcomplex Bijdorp. In de 11e inning wist Ridderkerk Rowdies te scoren, zodat de ploeg van coach Richard Brown in de gelijkmakende slagbeurt ook minimaal 1x moest scoren. Dit lukte niet, ondanks dat er honken bezet waren.

Dat de Schiedammers de winst voor het grijpen hadden, viel na de eerste slagbeurt van Ridderkerk Rowdies niet te verwachten. De tegenstander ging furieus van start en scoorde maar liefst vijf keer. SV&HV Schiedam kwam echter goed terug en kwam vier keer over de thuisplaat.

Rowdies liep daarna weer uit naar 4-6. Maar Schiedam pitcher Stefan Droog (zie archieffoto) kreeg steeds meer grip op de sterke Ridderkerkse slagploeg. De bespelers van Sportpark Bijdorp lieten zich niet uit het veld slaan, en kwamen naarmate de wedstijd vorderde sterk terug. Zo sterk zelfs, dat op een gegeven moment een stand van 10-6 op het scorebord stond.

De moegestreden pitcher Stefan Droog werd vervangen door Gino Spruit Bleeker en daarna kwam Roeland Offermans op de heuvel. Zij konden echter niet voorkomen, dat Ridderkerk Rowdies terug kwam tot 10-9, waarna de grasrand in de 9e inning roet in het eten gooide. Daardoor is SV&HV Schiedam na twee competitiewedstrijden nog puntloos.

A.s. woensdag speelt SV&HV Schiedam in Capelle a/d IJssel tegen Euro Stars, aanvang 19.30 uur.

Door: HV Schiedam


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl