Hamza el Azzouti (Excelsior’20) maakt overstap naar MSV’71

Maassluis – Er worden gesprekken gevoerd met de huidige selectie (waarover binnenkort meer) en er wordt gesproken met mogelijk nieuwe spelers. Zo heeft Hamza el Azzouti al toegezegd volgend jaar de kleuren van M.S.V.’71 te zullen gaan verdedigen.Dezelfde kleuren als van Excelsior’20, de ploeg die hij aan het eind van dit seizoen gaat verlaten.  Voordat de 29 jarige geboren en getogen Maassluizer bij Excelsior’20 neerstreek was hij bij meerdere verenigingen in onze regio actief. El Azzouti somt ze moeiteloos op

“Op 5 jarige leeftijd ben ik bij VDL begonnen. Toen ik een jaar of 10 was ging ik naar Excelsior’M. Daar speelde ik in de hoogste jeugdelftallen. Als senior heb ik daar de A selectie gehaald. Ik begon in het 2e onder Francisco Roque da Silva , de huidige trainer van CWO. Na enkele wedstrijden haalde Ben spork me heel snel bij het 1e. Dat was het seizoen 2006 2007. Ik mocht vaak invallen en heb wat wedstrijden in de basis gestaan. In het jaar 2007 2008 raakte ik vaak geblesseerd en speelde toen vaak in het 2e.In het seizoen 2008 / 2009 ben ik naar Zwaluwen vertrokken. Ik heb daar 1 1/2 jaar in het 2e gespeeld. Toen kreeg ik problemen met mijn knie en ben daaraan geopereerd. Na verloop van tijd vroeg Hans Jurgen Nicolaĩ of ik weer terug wilde komen naar Excelsior’M om daar in het 2e te voetballen.

Leen Muis
Ik kreeg er te maken met Leen Muis als trainer. Een wereld vent. Ik herinner me ons eerste gesprek nog heel goed. Hij was rechtdoorzee en zei : “Er wordt hier niet betaald, je moet gewoon contributie betalen en zorg dat je fit wordt”. Ik was namelijk veel te dik. Ik ben begonnen in het 3e. Kreeg aparte trainingen om weer fit te worden. Daarna heb ik een geweldig seizoen gedraaid bij Leen Muis in het 2e. Raymond Remmerswaal was assistent trainer. Ook een geweldige kerel.  Hij vormde een top duo samen met Leen”.

Dat de band tussen speler en trainer goed was blijkt wel uit het feit dat Hamza el Azzouti met Muis meeging naar Excelsior’20. “Wilco Wapenaar had me in die tijd ook benaderd om voor M.S.V.’71 te kiezen. Maar daar had ik toen nog geen warm gevoel bij” is el Azzouti eerlijk. “Bij Excelsior’20 heb ik afwisselend in het 1e en 2e gespeeld. Ik ben begonnen in het 2e bij Leen. Daar heb ik weer last van mijn knie gekregen. Ben opnieuw geopereerd. Uiteindelijk ben ik toen toch in het 1e gekomen. Eerst bij Kevin Stiefel. En ook de 1e helft van het vorig seizoen nog onder Gokhan Cayir. Door de ziekte van een naast familielid en omdat ik ook nog de D-jeugd train, kwam ik tijd tekort en kon niet altijd meer trainen. Ik kwam toen in het 2e terecht”.

Linkspoot
Hamza el Azzouti is een “linkspoot” , die voornamelijk als controlerende middenvelder of als centrumspits heeft gespeeld. Als linkerspits kan hij ook goed uit de voeten. In het verleden heeft hij zelfs ook wel als centrale verdediger geopereerd. Een echte all rounder dus, die zoals hijzelf zegt fel is in de duels.

De linksbenige aanwinst, die in het dagelijks leven werkt bij DFDS als logistiek medewerker ,  blijkt erg goed op de hoogte van M.S.V.’71. ” Ik volg M.S.V.’71 al lang via de sociale media en de websites. Ik weet dat er veel jongens uit Maassluis spelen. Een aantal van hen ken ik wel.  Matthijs Jansen bijvoorbeeld, die heb ik nog getraind. Maar ook Karim Attsou, Said ait Rian, Adil Amakran,Tom Leinweber en Mo Rasuli. Ik heb het idee dat het een hecht team vormt. Het trainingskamp in Spanje was een groot succes heb ik gehoord”

M.S.V.’71
Het warme gevoel dat een paar jaar geleden nog ontbrak om bij M.S.V.’71 te komen voetballen, is er nu duidelijk wel bij Hamza el Azzouti. “Dat is zeker zo” beaamt de nieuwkomer enthousiast. “De positieve teamgeest en het feit dat er veel Maassluise jongens spelen die ik ken, waren al belangrijk voor me. Maar na het gesprek wat ik heb gehad met Wilco Wapenaar en Paul van Loenen was ik echt overtuigd. Mensen met uitstraling waar ik veel vertrouwen in heb. Zij hadden een goed verhaal waar een idee achter zit. Er zit duidelijk groei in M.S.V.’71. Dat spreekt mij aan. Deze ploeg moet zo snel mogelijk in de 3e klasse spelen en daar wil ik graag deel van uitmaken”.

Terwijl het huidige seizoen nog loopt is de technische commissie van M.S.V.’71 al weer volop bezig met de invulling van de selectie voor de komende voetbal jaargang.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie