Korfbal: Slecht sluitweekend voor regio korfbalclubs


SCHIEDAM – Zaterdag stond voor de Schiedamse korfballers de streekderby tegen OZC op het programma. Na 3 punten uit twee wedstrijden was Nexus erop gebrand om het jaar goed af te sluiten en de punten in Schiedam te houden. Na een goede eerste helft (10-10) was de koek na 14-14 voor Nexus helemaal op, OZC won verdiend met 15-24.

De ploegen zijn bekenden van elkaar en hebben al een aantal wedstrijd tegen elkaar gespeeld, van enig aftasten was dus geen sprake. De wedstrijd startte in het voordeel van OZC en de Schiedamse ploeg keek al snel tegen een achterstand van 6-3 aan. Na een time-out aan de kant van Nexus, wist de ploeg de schouders eronder te zetten en de 6-3 om te zetten in 9-8 voorsprong. Nexus was feller en liet OZC niet in het spel komen. Toch wist de Rotterdamse ploeg de achterstand om te zetten in een 10-10 stand bij rust.
Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer en wilden allebei de punten pakken om zo met een goed gevoel het kerstreces in te gaan. Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna zakte Nexus compleet in. OZC kwam goed in het spel en wist de individuele fouten van Nexus genadeloos af te straffen. De ploeg van Bertjan Bron kwam niet meer in het goede spel van de 1e helft en wist de achterstand niet meer om te zetten in voorsprong. Binnen 13 minuten had OZC een gat geslagen van 7 punten en was de wedstrijd gespeeld. Nexus probeerde met een aantal wisselingen nog een aantal doelpunten te forceren maar helaas lukte dit niet. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 15-24 winst in het voordeel van OZC. Op 12 januari vervolgt Nexus de competitie in de tweede klasse tegen het onbekende Atlas uit Ritthem. In dezelfde tweede klasse kwam SC Twist dit weekend niet in actie.
In de eerste klasse heeft ckc Maassluis de eerste helft van de zaalcompetitie afgesloten met de derde nederlaag. De formatie van coach Marko Zwikker ging met 30-18 kansloos onderuit bij het altijd gretige en fysieke sterke Rust Roest. Naast de nederlaag zag het ook concurrent Tjoba op de ranglijst langszij komen. Zij wonnen knap hun uitwedstrijd bij Albatros met 28-25. Zodoende delen Tjoba en Maassluis de gedeelde zevende plaats. ODO sloeg de eerste competitiehelft in hun eigen tweede klasse af met een thuisduel tegen het Barendrechtse Vitesse. De bezoekers gingen verrassend met de zege aan de haal: 18-25.
Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl