HBSS zet eerste stap naar handhaving

Schiedam – Vanmiddag heeft HBSS de eerste horde op weg naar handhaving genomen. Het team van Toon Wolters maakte het zich in de hitte onnodig moeilijk door na een 3-0 ruststand tegenstander GSC ESDO nog tot 3-3 terug te laten komen. Naigy Klepke kroonde zich tot matchwinner door vlak voor tijd de bevrijdende 4-3 te maken.

De eerste helft was er voor de Harga-brigade geen vuiltje aan de lucht. Al na vier minuten had Junior Albertus uit een pass van Zakaria Amrani oog in oog met de keeper zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Kort daarna ging een vrije trap van dezelfde Zakari Amrani net over en deed Rachid Bouali niets met een opgelegde kans uit een voorzet van Naigy Klepke door zwak met zijn linker in te schieten.

Halverwege de eerste helft kwam HBSS via een aanval uit het boekje op de verdiende 1-0. Rechtsback Yordi Molendijk bereikte “inzakkende” Naigy Klepke die Junior Albertus op rechts wegstuurde. Diens afgemeten voorzet werd  door Zakaria Amrani keurig van dichtbij binnen gekopt (1-0). HBSS ging door. Eerst werd de bal uit een goede voorzet van linksback Miloud Bel-Hassani door Amrani nog naast gekopt maar even later was het wel raak. Uit een prima voorzet van rechtsbuiten Naigy Klepke kon Rachid Bouali na een prima aanname scoren (2-0). Nog was de koek niet op voor de oranjehemden. Na een combinatie met Zakaria Amrani schoot Naigy Klepke eerst in het zijnet en even later ging een schot van Junior Albertus na een voorzet van diezelfde Klepke naast.

Vlak voor het rustsignaal werd een schot van Rachid Bouali dermate van richting veranderd dat de keeper van de bezoekers kansloos was (3-0).

Na rust opende GSC ESDO sterk. Een voorzet werd binnen een minuut met een halve omhaal mooi afgemaakt (3-1). HBSS had daarna nog wel twee grote kansen. Na een passeeractie binnen het zestienmetergebied schoot Naigy Klepke op de keeper en kort daarna bereikte Zakaria Amrani met een schitterende assist Rachid Bouali maar hij verzuimde om zijn derde van de middag te maken. HBSS werd daarna steeds slordiger en begon het onheil over zich af te roepen. Halverwege de tweede helft moest keeper Erik Peters de bal  na een schot lossen en was een tegenstander er als de kippen bij om de achterstand te verkleinen (3-2).

Vlak daarna werd Naigy Klepke ten onrechte door een te snel vlaggende neutrale grensrechter op weg naar de grotere voorsprong afgefloten. GSC ESDO profiteerde kort daarna door de gelijkmaker binnen te schieten (3-3).
Zeven minuten voor tijd schoot Naigy Klepke met zijn linker de thuisploeg weer op voorsprong. Waarbij de keeper er niet best uit zag.

HBSS verzuimde door het maken van de verkeerde keuzes in balbezit de wedstrijd op slot te gooien. De thuisploeg kwam in de slotfase nog goed weg. Eerst was er een geweldige redding van keeper Erik Peters op een verrraderlijk schot in de linkerbenedenhoek en vlak voor tijd claimden de bezoekers een strafschop na hands van Danny Fellinger. Maar in plaats van een penalty gaf de scheidsrechter een vrije trap aan HBSS wegens duwen van diezelfde Fellinger.
Casper Breedeveld schoot in de laatste minuut nog naast waarna de scheidrechter voor het einde floot.

Trainer Toon Wolters was zwaar teleurgesteld in de tweede helft van zijn ploeg:” Ze moeten zich doodschamen na zo’n tweede helft. In de rust heb ik ze nadrukkelijk gewezen op concentratie, niet verslappen, en druk op de bal te blijven houden. Daar zie je de tweede helft helemaal niks van terug. Als we op het eind in plaats van simpel te spelen ook nog de moeilijke oplossingen gaan zoeken maak je het jezelf onnodig lastig. Volgende week tegen Vredenburch kom je daar niet mee weg”.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl