DVO’32 verliest nacompetitie thriller

Zuidland – DVO’32 delft het onderspit na ware thriller in Zuidland.
DVO’32 moest vandaag in de 1e ronde nacompetitie tegen Zuidland. De nummer 12 uit de 2e klasse D, voorwaar geen gemakkelijke opgave en ook nog eens uit in Zuidland. Voor de mannen uit Vlaardingen het 2e jaar op rij dat de nacompetitie werd gehaald. Al een prestatie op zich.

Op deze zonnige zaterdag werd het voor het oog van het talrijk opgekomen publiek een Hitchcock achtige thriller waarin DVO’32 de eerste 10 minuten de bal had en het vertrouwde voetbal liet zien, makkelijk ging het leder van voet naar voet. Zuidland liet DVO ook de bal en wachtte geduldig af. De 1e kans was voor DVO toen na een fout Floris Keizerwaard alleen op de Zuidland keeper af kon maar probeerde Robin den Breems te bereiken waarna de bal geblokt werd.

Echter uit het niets kwam de thuisploeg na een stief kwartiertje op 1-0 toen een vrije trap op fraaie wijze achter DVO keeper Ruben Verboon werd geschoten, gevolgd 5 minuten later door een aanval over rechts die voorgebracht werd en binnen gehakt voor de 2-0. Na 20 minuten stond DVO’32 dus al op een 2-0 achterstand terwijl de opponent pas 1 keer voor het DVO doel geweest was. Zuur maar effectief en reuze slim.

DVO probeerde de rug te rechten en een volley van Walter Zomervrucht spatte op de vuisten van de Zuidland keeper uitéén. Ook spits Nico Huijer kreeg vlak voor de thee een goede kans maar hij had 1 aanname teveel nodig zodat de gewenste aansluiting achterwege bleef. Derhalve 2-0 bij de rust. In het 2e bedrijf begon DVO’32 wat laks en moest keeper Ruben Verboon een ultieme redding verrichten om de 3-0 uit een kopbal te voorkomen. Die 3-0 die er overigens wel kwam na een snelle uitbraak werd het leder onder de sluitpost door geschoten. Kat in het bakkie dacht men aan Zuidland kant maar de Vlaardingers dachten daar anders over en kwamen op karakter terug in de wedstrijd. Eerst via Robin den Breems die een voorzet van Tim Kievit op waarde schatte en 10 minuten voor tijd door de knokkende Gert Jan van der Veen, en toen was het zowaar ineens 3-2. Zuidland had in de fase voorafgaand verzuimd de genadeslag uit te delen door 2 dotten van kansen te missen en kreeg daar bij het scheiden van de markt het deksel voor op de neus.

Ruben Verboon schoot uit, Gert Jan van der Veen kopte door en Robin den Breems werkte binnen. 3-3 en verlengen. In die 1e verlenging kreeg Zuidland wederom een ultieme kans, geheel vrijstaand werd de bal echter over gekopt. Zuidland pakte opnieuw de voorsprong toen vanaf links de nummer 12 twee man uitkapte en een vliegend schot losliet wat DVO keeper Ruben Verboon te machtig was, 4-3. DVO’32 lag nog niet op de rug want Robin den Breems liet ook een raket los en de 4-4 was een feit. Met een klein beetje mazzel hadden de Vlaardingers in de dying secconds aan het langste eind getrokken maar de venijnige kopbal van Nick Rutten werd van de lijn gehaald. Helaas het mocht niet zo zijn. Strafschoppen bepaalde wie er de halve finale van deze nacompetitie zou bereiken en dit werd Zuidland die alle 5 de pingels verzilverde daar waar voor DVO Pieter van der Veen over de vijandelijke goal mikte, DVO’32 speelt dus ook komend seizoen in de 3e klasse. Spijtig en de teleurstelling was dan ook groot, maar als de rookpluimen zijn opgetrokken mag de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf trots achterom kijken want we hebben ze wel een poepie laten ruiken en waren er op karakter zeer dichtbij. Nu rest op 11 Juni aan de marathonweg de halve finale van het Vlaardingskampioenschap tegen CWO. Tot dan voetbalvrienden gegroet.

Zaterdag 1 Juni 2019 aanvang 14.30 uur vv.Zuidland- DVO’32 3-3 ( 2-0 ) 4-4 na verlenging .Zuidland wint na strafschoppen ( 5-4 ).
Scoreverloop: 19e 1-0 vv.Zuidland, 23e 2-0 vv.Zuidland, 56e 3-0 vv.Zuidland, 70e 3-1 Robin den Breems, 81e 3-2 Gert Jan van der Veen, 88e 3-3 Robin den Breems, 99e 4-3 vv.Zuidland, 112e 4-4 Robin den Breems.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl