HC Schiedam Heren 1 strijdend ten onder tegen koploper Berkel-Rodenrijs

De competitie in de 1e klasse nadert zijn ontknoping. Promovendus Schiedam reisde vandaag af naar koploper Berkel-Rodenrijs: nr. 1 tegen nr. 2 in de competitie. De Schiedammers kwamen voortvarend uit de startblokken en na 1 minuut stond de teller al op 0-1 door een fantastische pegel van pinchhitter Jan Mentink. De toon was gezet. Schiedam pakte gelijk stevig door, wat nog twee interessante kansen opleverde, die echter het net niet konden vinden. Het spel had een hoog tempo en ging over en weer. Berkel kreeg iets meer grip op het spel van Schiedam en dat leverde hen een strafcorner op.

 

Aangezien deze op het lichaam van lijnstop Gijs-Jan Groeneveld belandde, kreeg Schiedam een strafbal tegen. Berkel rook kansen, echter rekende zich te snel rijk. Goalie Thomas Veerman dook de strafbal magistraal uit de hoek. Een korte verslapping van de aandacht van het Schiedamse middenveld zorgde er even later toch voor dat Berkel op gelijke hoogte kwam. Aan het einde van de eerste helft pareerde de keeper van Schiedam nog een aanval, maar via een rebound scoorde Berkel toch de 2-1. Met deze stand gingen de teams de rust in.

Na de rust bleef het tempo onverminderd hoog met kansen voor beide ploegen. Berkel werd flink onder druk gezet door Schiedam. De heren van Berkel raakten enigszins geïrriteerd wat hen diverse kaarten opleverde. Door wat balverlies van HCS counterde Berkel nog een paar maal gevaarlijk richting het Schiedamse doel, maar stuitten telkens op de onverminderd sterk keepende Veerman. De 2-2 hing in de lucht, had verdiend geweest, viel echter niet. Berkel is nu kampioen van de 1e klasse B en promoveert naar de Overgangsklasse. De strijd om de play-offs is onverminderd spannend. De nummer 2 in deze poule zal deze play-off wedstrijd gaan spelen voor de andere plek in de Overgangsklasse. De heren van Schiedam maken nog steeds kans. Door het verlies bij Berkel zijn ze wel naar de 4e plek gezakt, maar met 1 puntje verschil op nr. 3 en 2 puntjes op nr. 2 blijft het onverminderd spannend in de strijd om het play-off ticket van de 1e klasse B.

Foto: Tanja Margan/Ruben Zegers

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com