Henk de Zeeuw stapt op na nederlaag HVC’10

Na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Soccer Boys maakt trainer Henk de Zeeuw nog in de kleedkamer aan zijn spelers bekend dat hij er direct mee stopt. “Ik heb er op dit moment geen vertrouwen meer in dat ik als trainer deze groep nog aan het spelen kan krijgen. Ik heb er alles aan gedaan. Het lijkt me het beste voor HVC’10 dat ik opstap, misschien dat een schokeffect voor deze groep nodig is om te beseffen dat het vijf voor twaalf is.” 

Enkele spelers trokken ook het boetekleed aan. “We hebben inderdaad de trainer laten vallen. Ik ga met een rotgevoel dit paasweekend in”, aldus aanvoerder Michael van den Bos. Een beslissing nemen uit emotie na een weer verloren wedstrijd misschien niet erg verstandig, maar in het geval van Henk de Zeeuw is het begrijpelijk. “Er is heel wat gebeurd na de kerst. Jammer.”

HVC’10 stond voor de kerst nog derde in 2 C met slechts enkele punten afstand van de koploper UVS.  Nu in april moet de ploeg zich nog benen maken om van de p/d-plaatsen weg te blijven. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden. Geblesseerde en geschorste spelers (spits Jurgen Warbout voor de rest van het seizoen) deden de rest. Scheidsrechters waren de Hoekse ploeg nier erg gunstig gezind, met als dieptepunt het gestaakte duel tegen Berkel en de vreemde en demotiverende straf van de KNVB. Het werd tegen Soccer Boys duidelijk dat de ploeg naar het einde snakt, maar het kan net zo goed half juni worden voordat spelers op vakantie kunnen.

In de eerste helft gebeurde nagenoeg niets. Ja, een gele kaart van Jorno Reurink die zich druk maakte, omdat hij geen penalty kreeg na een actie van twee verdedigers van de oranje brigade. Er waren over en weer geen kansen te melden. Niettemin wisselde De Zeeuw zijn spits Mitchell Bouwhuis voor Robin van den Bos. Maar ook dat bracht geen hernieuwd rendement. Er viel nauwelijks iets te beleven op het harde en hobbelige veld. Het paaszonnetje maakte veel goed, maar daarvoor komen mensen niet naar een voetbalwedstrijd.

Noodlot
In de 64eminuut voltrok zich al weer het noodlot boven de  thuisclub Na een slecht genomen hoekschop  en  balverlies van Rick Voskamp en onvoldoende in grijpen van linksachter Jim van Dijk maakten de weg voor een Soccercounter helemaal vrij. Invaller Ruben van den Bosch had twee keuzes : breed leggen of zelf scoren. Hij verkoos het laatste en passeerde doelman Vincent Madern met een schot in de korte hoek.  De Zeeuw bracht meteen aanvaller-jonkie en clubtopscorer Dave Kram (6 doelpunten) in het veld voor Badr Mohammed. Die werd inderdaad nog één keer gevaarlijk, toen hij op rechts doorgebroken keihard in de bovenhoek knalde, maar keeper Mark Heintjes hoefde zijn enige redding van de middag te verrichten. In de blessuretijd mocht de thuisclub nog van geluk spreken dat weer een snelle counter keihard op de paal belandde buiten bereik van Vincent Madern. 0-2 zou echter veel te veel van het goede zijn geweest.

Opnieuw droop de blauwzwarte brigade met schaamrood op de kaken naar binnen, nog niet wetend dat ze de laatste keer de opstelling van Henk de Zeeuw hadden gehoord. Hoe HVC’10 de situatie gaat oppakken, was zaterdagmiddag nog niet bekend.  Er resten gelukkig drie weken voordat HVC’10 uit tegen koploper Voorschoten ’97 mag spelen.

Opstelling HVC’10
Madern,  K. van den Bos, Boon, Van der Est, Van Dijk,  M. van den Bos, Voskamp (77 Rensen),  Bouwhuis,(46 R. van den Bos), Badr ben Mohammed (64 Kram,) Reurink, Feitsma
Geel HVC’10:  Reurink

 

           

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl