Hermes DVS doet zich tekort tegen AGE-GGK

De ploeg van trainer Gökhan Çayir speelde vandaag zijn 1e thuiswedstrijd. Tegenstander was AGE-GGK dat vorige week PPSC op 0-0 had gehouden.
Om de zoveel tijd zijn er wedstrijden waarvan je als elftal achteraf afvraagt “hoe hebben we deze niet kunnen winnen?”. Dit was er zo eentje vanuit Hermes-perspectief bezien! De gehele wedstrijd had de thuisploeg een veldoverwicht. De Rotterdammers lieten veel ruimte achter hun verdediging. Hermes zocht die ruimte ook, maar de laatste pass was vaak net niet voldoende. Via de flanken was Hermes-DVS een stuk gevaarlijker. Dat resulteerde na een kwartier ook in de 1-0 voorsprong. Verdediger Vincent Lansbergen gleed een voorzet mooi binnen.
Tegen het spelbeeld in stond het na 25 minuten ineens 1-1. Vijf minuten later stond er weer een voorsprong voor de hemelsblauwen op het scorebord. Een afgemeten voorzet vanaf links van Koen Pijpers werd goed binnengekopt door Arse Calame (foto), 2-1. Vlak voor rust verzuimde de gevaarlijke Daniel van der Wal de grootste kans in de 1e helft te verzilveren, hij schot net voorlangs. De gastheren hadden, met de vele kansen, al afstand moeten nemen voor rust.
Direct na rust kwam Hermes goed weg. Keeper Patrick Krabbendam redde katachtig op een inzet van de gasten. Na een klein kwartier in 2e helft kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. De Hermes-goalie greep ongelukkig naast een hoge bal waarna AGE de fout rustig afgestrafte.
Hermes zette nog een tandje bij met twee aanvallende wissels. Ook in de 2e helft werden er voldoende kansen gecreëerd, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Tot overmaat van ramp floot de scheidsrechter de wedstrijd al in de 87e minuut af. Sowieso te vroeg, maar er was nog zeker tien minuten te spelen aangezien de wedstrijd ook geruime tijd stillag. De Schiedammers zagen op deze wijze hun slotoffensief in rook op gaan.
Een ongelukkig begin van de competitie voor de Hargabewoners, maar het spel en de vele kansen geven vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de kraker tegen Excelsior ’20 op het programma op Thurlede.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl