Hockey: KNHB op barricade voor senioren en Hoofdklasse

De KNHB gaat de barricade op voor de seniorenhockeyers en de Hoofdklasse-competitie, dat meldt hockey.nl. De hockeybond vindt dat seniorenhockeyers, net als de jeugd tot 18 jaar, in groepsverband moeten kunnen trainen en onderling wedstrijden mogen spelen. Ook pleit directeur Erik Gerritsen ervoor dat de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren, net als de ere- en eerste divisie voetbal, een uitzonderingspositie krijgen en de competities kunnen doorgaan.

De overheid zette dinsdagavond vanwege het oplaaiende coronavirus voor in ieder geval vier weken een streep door alle groepstrainingen en competities voor senioren. Gerritsen heeft begrip voor het stilleggen van de sportcompetities om daarmee een bijdrage te leveren aan het verlagen van het aantal reisbewegingen. De directeur heeft echter zijn bedenkingen bij het nut van het inperken van de trainingen van senioren en vindt het doorstrepen van de Hoofdklasse-competitie onterecht.

Gerritsen heeft het ongenoegen van de hockeybond daarover inmiddels kenbaar gemaakt bij sportkoepel NOC*NSF en het ministerie van VWS. ‘Voor de duidelijkheid: wij houden ons als sport aan de overheidsmaatregelen. Ook wij vinden het belangrijk mee te werken aan het terugdringen van het coronavirus. Maar de trainingen van alle senioren en de Hoofdklasse-competitie staan de komende tijd op nummer 1 in mijn agenda. Ik ben, als ik heel eerlijk ben, pessimistisch over onze kansen op de zeer korte termijn, maar ga er alles aan doen om duidelijk te maken dat zaken anders moeten en ook kunnen zonder dat we de volksgezondheid extra in gevaar brengen. Want nogmaals, dat er extra maatregelen nodig zijn, dat begrijp ik volkomen’, zegt Gerritsen.

Bron: Hockey.nl
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl