Honkballers Schiedam winnen na slijtageslag van Saints

Schiedam –

Svhv Schiedam – Op 17 september stond voor de honkballers van Schiedam de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De dag stond in het teken van het afscheid van Leon Korpel, Roeland Offermans en Sander Bol. Alle drie lieten ze zien dat hun vertrek een gemis zal zijn.

Beide ploegen moesten even op gang komen aan het begin van de wedstrijd. Saints was iets eerder wakker en kwam op een 0-6 voorsprong in de vierde inning. Schiedam vocht zich in dezelfde inning terug tot 4-6.

Door een homerun liep Saints in inning 6 weer uit tot 4-9. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Leon Korpel een 2-run Homerun en scoorde Schiedam nog een puntje waardoor ze terug kwamen tot 7-9. Een inning later kwam Schiedam zelfs terug tot 9-9 en waren ze weer terug in de wedstrijd.

In inning 8 kwam Schiedam voor het eerst op voorsprong, maar Saints wist helaas in de 9de inning nog te scoren waardoor er extra innings gespeeld moesten worden.

Na twee innings zonder punten van beide teams wist Saints in inning 12 twee keer te scoren. Waar een verlies op de loer lag, liet Schiedam zien wat ze kunnen. Roeland Offermans en Leon Korpel kwamen respectievelijk met 4 wijd en een hit op de honken. Na een keiharde triple van Job Floris kwamen Roeland en Leon tot scoren en stond het weer gelijk, 12-12. Met het derde honk bezet en 0 uit gaf Saints twee honken weg om de gedwongen loop te forceren.

Met de honken vol sloeg Sander Bol een onvervalste Walk-off hit! 13-12 winst voor Schiedam.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van de drie heren en kregen ze een mooi aandenken van de club. Volgende week speelt Schiedam de allerlaatste wedstrijd van het seizoen om 14:30 uit bij Quick in Amersfoort.

Beste slagmensen:
4 uit 5 Leon Korpel
4 uit 7 Lennard Bol
3 uit 5 Job Floris
3 uit 6 Sander Bol
2 uit 4 Dario Spruitbleeker

Foto: Judith Droog

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com