Honkballers Schiedam winnen scorefestijn

Schiedam – SV&HV Schiedam heeft gisteren in een waar scorefestijn een overwinning geboekt op Amsterdam Pirates-3. Na 9 innings stond er een eindstand in de boeken van 16-14.

De Schiedammers hadden geen gemakkelijke middag. In de eerste slagbeurt scoorde Amsterdam Pirates op het pitchen van Rob van den Bosch gelijk al twee maal. SV&HV Schiedam had echter direct een antwoord klaar en boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong.

Via 6-6 liep SV&HV Schiedam in de 3e inning uit naar 13-6. Maar daarna stokte de Schiedamse aanval en kwam de tegenstander via 13-9 in de 6e inning op gelijke hoogte.

In de zevende slagbeurt namen de Schiedamse honkballers weer een voorsprong, toen Dario Spruit Bleeker zijn broer Gino binnen sloeg. Een inning later werden hier nog eens twee punten aan toegevoegd. Roeland Offermans en Leon Korpel kwamen over de thuisplaat op een honkslag van Sander Bol.

Amsterdam Pirates scoorde in de laatste inning nog een keer, maar een fraai dubbelspel zorgde er voor dat het team van coach Gershwin Hernandez opgelucht adem kon halen.

A.s. donderdag (Hemelvaartsdag) speelt SV&HV Schiedam uit tegen Cromtigers in Krommenie. Drie dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen HCAW-3.

 

Op de foto van Judith Droog linksvelder Tjeerd Boer, met 4 honkslagen (0.800) de beste slagman aan Schiedam zijde

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com