Mijlpaal voor Roeland Offermans (SV & HV Schiedam)

Schiedam – Donderdag 30 mei zullen de honkballers van Schiedam een wedstrijd spelen tegen de Cromtigers uit Assendelft. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat Roeland Offermans zijn 500ste !! slagbeurt bij de Schiedammers kan halen. We spraken vandaag met Offermans die uit de vorige 499 slagbeurten een uitstekende score heeft van .432.

Roeland, wat maakt dit zo bijzonder?

,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt mee bezig ben, want ik kwam hier toevallig achter. Het is wel bijzonder, omdat ik deze cijfers alleen maar gedaan heb in dienst van Schiedam. Ook ben ik de laatste paar jaren pas echt goed gaan slaan. Dat komt wellicht door ervaring. Ook ben ik nu één van de oudere spelers en wordt er meer op mij gerekend. Ja, ik kan inderdaad wel met die druk omgaan, maar het helpt ook wel dat ik iedere wedstrijd speel met mijn beste vrienden. Overigens verwacht ik geen groot feest hoor bij een hit, maar ik ga sowieso die bal vragen”.

Hoe loopt jullie seizoen momenteel?

,,We zijn dit seizoen wel wat stroef begonnen en spelen nog niet op het niveau van vorig jaar. Waar dat aan ligt? Ik zou het echt niet weten. We hebben wel wat betere tegenstanders, maar we kunnen beter vind ik. Als we morgen winnen staan we weer in de top-5 en dat is dit seizoen wel een plaatst waar we op mikken”.

Wanneer denken jullie de thuiswedstrijden weer in Schiedam te spelen?

,,Vrijdag wordt het veld weer gekeurd door de Bond en als zij akkoord geven, dan spelen we zondag eindelijk weer thuis. Nu spelen we de thuiswedstrijden nog niet op eigen terrein, dus die wedstrijden voelen een beetje als een oefenwedstrijd en dat komt ons spel ook niet ten goede”.

 

De wedstrijd van donderdag 30 mei zal starten om 14.00uur. Zondag 2 juni speelt Schiedam, hopelijk, zijn eerste thuiswedstrijd op een vernieuwd Sportpark Bijdorp, wanneer HCAW de tegenstander zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com