Honkballers SV&HV Schiedam spelen zich veilig in 2e klasse

Winst op het onderaan staande reserveteam van Quick Amersfoort was zaterdag hard nodig om de donkere wolken boven Sportpark Bijdorp te doen verdwijnen. En dat lukte. Maar daar moesten de toeschouwers op het gezellig drukke complex van de Schiedamse soft- en honkbalvereniging wel erg lang op wachten.

In de 1e inning ging de formatie van coach Richard Brown goed van start. Roland van Ee kwam op de honken (geraakt werper) en werd vervolgens binnen geloodst door honkslagen van Lars Bol (een double) en Roeland Offermans. Maar nadat ook Dario Spruit Bleeker op de honken kwam, werd de startende werper van Quick Amersfoort al vervangen. Een achteraf goede keuze van de Amersfoortse coach, want daarna lukte het de slagploeg van SV&HV Schiedam pas in de laatste slagbeurt om door de verdediging van de tegenstander heen te komen.

Het was een bijzondere dag, want naast dat er gewonnen moest worden, was het de laatste wedstrijd van de Schiedamse werper Stefan Droog. Na vele honkbaljaren nam hij in stijl afscheid door de aanval van de tegenstander vrijwel volledig lam te leggen.

Vijf innings lang bleef de stand 1-0. In de 6e inning lukte het de jonge en goed spelende ploeg van Quick Amersfoort echter toch om op gelijke hoogte te komen.

Tot opluchting van velen ging de aanval van SV&HV Schiedam in de laatste slagbeurt dan eindelijk los. Sander Bol opende met een honkslag. Vier wijd voor Rick Bol en Lennard Bol zorgden er voor dat de honken vol liepen. Hits van Roland van Ee en Lars Bol resulteerden in 3 punten.

Met het tweede en derde honk bezet kreeg Roeland Offermans opzettelijk vier wijd. Maar het mocht niet baten voor de Amersfoortse ploeg, want honkslagen van Dario Spruit Bleeker en Gino Spruit Bleeker zorgden voor nog eens twee scores. Door opnieuw 4 wijd, nu voor Tjeerd Boer, liepen de honken wederom vol. Een opofferingsslag van Sander Bol verhoogde de stand naar 8-1.

Het lukte Quick Amersfoort om nog éénmaal tegen te scoren. Met twee man uit kreeg werper Stefan Droog zijn verdiende publiekswissel. Uit handen van het bestuur en zijn teamgenoten ontving hij diverse attenties en bloemen, waarna Roeland Offermans voor de laatste nul naar de heuvel werd gedirigeerd. Met een drie slag beëindigde hij de wedstrijd.

Door de 8-2 zege kan SV&HV Schiedam volgende week zondag vrij van degradatiezorgen de strijd aanbinden tegen Tex Town Tigers. Deze laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Bijdorp. Aanvang 14.30 uur.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl