Knappe zege honkballers SV&HV Schiedam

De Schiedamse honkballers hebben het zondag erg spannend gemaakt. In Kijkduin werd ternauwernood met 5-6 gewonnen van middenmoter Storks. Door deze knappe zege heeft de formatie van coach Richard Brown vier punten afstand genomen van het op de laatste plaats staande Quick Amersfoort. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Schiedammers daardoor alles zelf in de hand om een mogelijke degradatie te voorkomen.

Makkelijk was het zondag niet. In de eerste inning keek SV&HV Schiedam gelijk al tegen een 1-0 achterstand aan, maar Leon Korpel trok in de volgende slagbeurt de stand gelijk door middel van een homerun! Vervolgens liepen de honken vol en brachten Tjeerd Boer en Sander Bol de stand op 1-3 na een honkslag van Lennard Bol en hit by pitch op Roland van Ee.

Storks kwam echter in de derde inning langszij en nam op het sterke werpen van de geroutineerde Schiedamse pitcher Stefan Droog een 4-3 voorsprong.

In de vijfde inning stelde SV&HV Schiedam orde op zaken. Honkslagen van Roeland Offermans en Job Floris, een triple van Leon Korpel en een honkslag van Dario Spruit Bleeker resulteerden in een 4-6 voorsprong. Deze voorsprong hielden de Schiedammers vol tot de achtste inning, waarin Storks de marge verkleinde tot 5-6.

In de laatste inning liep de spanning nog flink hoog op toen de honken met één man uit vol liepen. Maar de Schiedammers wisten mede door een nul op de thuisplaat te voorkomen dat Storks nog kon scoren.

Zondag 3 oktober speelt SV&HV Schiedam thuis tegen Tex Town Tigers, dat door een ruime zege op The Hawks nu op de derde plaats staat. De wedstrijd in Sportpark Bijdorp vangt aan om 14.30 uur.

Softbal

Ook het softbalteam van SV&HV Schiedam deed goede zaken. In Oss werd met 5-15 gewonnen van Cardinals. Komend weekend staat er een dubbele wedstrijd gepland tegen HSCN te Nuenen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl