HVH – De waterwegderby HVC’10 – VFC toonde aan dat er momenteel een groot verschil is tussen zaterdag en zondag tweedeklas. Vorig jaar als was de uitslag 5-0, dit keer bleef de score steken bij 4-1, maar wanneer de Hoekse spitsen Warbout, Reurink en Bouwhuis hun vizier wat scherper hadden gesteld, was de mogelijkheid van dubbele cijfers niet ondenkbeeldig geweest. Tussen de 20e en 30e minuut maakten Jurgen Warbout en Robin van den Bos na fraaie combinaties hun gebruikelijke doelpunt, maar in plaats van de voorsprong voor rust al onoverkomelijk te maken, liet de thuisploeg spits Colin in ’t Veld 2-1 binnenkoppen , al werd de bal het laatst geraakt door verdediger Kay van den Bos. Huis In’t veld was ook de enige Vlaardingse speler die het Hoekse niveau aankon. En ja, ook doelman Casper Ketting (39) bleef overeind.

Na rust tilden Dave Kram en Jurgen Warbout met schitterende afstandsschoten via de paal de eindstand naar 4-1. Daarna freewheelden Reurink , Warbout, Van den Bos zich naar het einde en misten bizarre kansen voor open doel en een uitgespeeld keeper. De wedstrijd werd vanuit de middencirkel geleid door scheidsrechter Vreeswijk die een mislukte poging deed Bas Nijhuis te imiteren. Gelukkig hielden de spelers zelf alles binnen de perken.

Door: Cees van der Pol