HVC’10 laat zien dat het toch kan voetballen

In de laatste wedsstrijd van het seizoen  iet HVC’10 toch even zien dat het lekker kan voetballen. Weliswaar stond er in de thuiswedstrijd tegen Velo niets meer op het spel, maar het seizoen op positieve wijze afsluiten is toch mooi meegenomen. Velo dat de eerste periode had gewonnen, had er natuurlijk belang bij dat het geen schade voor het ‘toetje’ zou oplopen door blessures en schorsingen.  Maar het gaf na een kwartier in de eerste helft toch vol gas en liet met fraaie combinaties zien dat het wat dat punt betreft wel goed zit. Het had ook voor de rust een paar fraaie uitgespeelde kansen. Maar de na afloop toe ‘beste speler van het jaar ‘uitgeroepen doelman Vincent Madern hield zijn ploeg knap in de wedstrijd. Op dat moment stond HVC’10 namelijk met 2-0 voor. In de 9e minuut maakte de clubtopscorer Dave Kram met wat ongetwijfeld zijn mooiste doelpunt in zijn nog korte loopbaan  moet zijn de schitterende openingstreffer. Hij knalde een voorzet van Nilsson van der Hoff in één keer in de kruising. Daarna kwam Velo beter in de wedstrijd en de 2-0 voor de thuisclub kwam volledig uit het niets. Een voorzet van links werd door aanvoerder Michael van den Bos terug gekopt op Jorno Reurink die van dichtbij raak tikte. Een vrije trap van aanvoerder Jessie van der Burg spatte boven Madern op de laat.

Het leek erop dat de thee Velo goed had gesmaakt, want binnen vijf minuten was het raak. Kay van den Bos veroorzaakte een strafschop die door Velo-linksbuiten Mick van Elswijk simpel werd benut. Maar HVC’10 dat vrijuit kon spelen, kwam meteen sterk terug. Binnen tien minuten had het de stand weer op 4-1 gebracht. Michael van den Bos heerste als een vorst op het middenveld, en ook Jorno Reurink was er steeds bij betrokken. Een assist van Bouwhuis bracht Reurink voor het doel in stelling en hij benutte de kans koelbloedig. Een minuut of wat later kreeg HVC’10 ook een strafschop toen Jessie van der Burg op de lijn met zijn hand een inzet van Mitchell Bouwhuis keerde. Hij beweerde heftig dat het zijn borst was, maar hij mocht natuurlijk ook blij zijn dat scheidsrechter Van Lith uit Honselersdijk niet alleen een rustige maar ook een goedmoedige middag kende. Hij wilde het duel zonder kaarten beëindigen, anders was het eerste duel van de nacompetitie aan de Wateringse aanvoerdervoorbijgaan. Reurink liet keeper Dion van Wijk naar de andere hoek duiken. HVC’10 ging wisselen, omdat het de invallers ook een kans op speelminuten wilde geven. Het bleef een open wedstrijd waarin HVC’10 veel meters bleef maken en Velo het hoofd had gebogen. Een fraaie treffer van Dave Kram die zijn 10e doelpunt maakte na een superieure hakbal van Reurink besloot uiteindelijk een mager seizoen. Drie wedstrijden geleden zag de toekomst er nog somber uit, maar interim-trainer Henk Boon  flikte het toch om de lol  in het voetbal terug te krijgen. Natuurlijk hoort HVC’10 in de tweede klas en dat liet het vanmiddag toch even zien.

Opstelling HVC’10
Madern, J. van den Bos, G. Boon,  K. van den Bos, M. van den Bos, Van der Est (Feitsma), Voskamp, (D.Boon)Bouwhuis, Kram, Reurink, Van der Hoff (van Dijk)

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl