HVC’10 start oefencampagne met overwinning

HVH – Als op stal staande koeien die in de lente de wei in mogen, zo voelden de spelers van HVC’10 en SV Honselersdijk  zich na een bijna vijf maanden durende voetballockdown. Niet zo gek dat beide trainers hun spelers de  opdracht meegaven om vooral weer te genieten van het spel. Het schitterende biljartlaken van HVC’10 nodigde ook daartoe uit. Beide clubs waren nog maar één week in training en kampten natuurlijk nog met ontbrekende spelers die hun vakantiereis niet geannuleerd zagen.

Bij HVC’10 waren dat niet de minsten: Jorno Reurink, Michael van den Bos  en Daniël Storm. Daartegenover stond dat de drie van Westlandia teruggekeerde jeugdspelers: Rowdy Janssen, Luke Kernan en Jorn Groothuizen allen een driekwartwedstrijd speelden. Ook de lang geblesseerde Dylan Boogaard kreeg weer een plek in de Hoekse selectie en hij ontmoette op het veld zijn boer Kevin Boogaard die bij SV Honselersdijk speelt. Vanwege de  warmte werd er stevig gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden.

De eerste kansen waren voor HVC’10 dat beter uit de startblokken kwam,. Al na drie minuten raakte Mitchell Bouwhuis de lat boven de 17-jarige Quinten van der Helm. De Hoekse ploeg bleek het eerste deel tot de drinkpauze initiatiefrijker en oogde ook wat fitter. Na achttien minuten rondde Rick Voskamp een knappe voorzet van Dave Kram af: 1-0. Eigenlijk moest bij SV Honselersdijk alles komen van aanvoerder Tom van Veen, maar tot grote kansen kwamen de  Dijkers niet. Enkle afstandsschoten gingen ver naast of hoog over,

Na een afgekeurde buitenspelgoal van Dave Kram, kropen de oranjehemden wat meer uit hun schulp. Maar de enige, echt grote kans (vrij voor Rowdy Janssen) werd door linkerspits Brian Valstar verprutst. Op dat moment had Mitchell Bouwhuis de stand voor de thuisclub al op 2-0 gebracht. Eerst wist Van der Helm zijn passeerpoging nog te blokken, maar daarna schoot de  kleine doorzettende middenvelder de bal hard in de touwen. De prima steekpass op hem kwam van de technisch vaardige Badr ben Mohammed.

André Lourens had nog een verrassing na de thee: hij zette een heel nieuw elftal neer. Dat kwam het spelpeil niet ten goede, want de mix van 1 en 2 was te voorzichtig om naar een grote nederlaag gespeeld te worden en zakte voortdurend in.  Mitchell Bouwhuis (die als enige veldspeler de volle 90 minuten speelde!) miste na een vloeiende combinatie van Badr ben Mohammed en Sil van Ooijen een grote kans, vrij voor doelman Van Beek. (ex-Westlandia)   Maar nauwelijks een minuut later werd hij weer  weggestuurd door de slimme Kyrill  Slutsky en met zijn rechtervoet krulde hij vanaf links de bal naast de paal: 3-0. HVC’10 vond het daarna wel prima en met de toenemende warmte nam de inspiratie wat af. Jammer dat de mooiste actie van Slutsky  (een onnavolgbare hakbeweging)vlak voordat hij het veld verliet) niet kon worden afgerond.

Na de drinkpauze kwamen er bij de Hoekse club weer wat spelers  van de eerste helft in het team. Opvallend was het debuut van Luke Kernan, die op het middenveld een geduchte concurrent zal zijn voor de andere middenvelders.  Het werd ten slotte een echte warme-zomer-middag-voetbal- partij. De voortreffelijk leidende scheids Marcel Smit uit Monster maakte een einde aan een vooral nuttige oefenpartij. De spelers maakten het hem ook niet moeilijk. Piet Boon (zichtbaar heel wat kilo’s kwijt) was tevreden met één behaalde doelstelling: de nul houden. “Vorig jaar werd er veel gescoord, maar ook veelvuldig geïncasseerd. En dat moet dit jaar echt anders. Verder hebben veel spelers een flink aantal  minuten gemaakt zonder blessures op te lopen. Dat zijn winstpunten.”

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl