Oefenvoetbal: ‘Geheime’ oefennederlaag voor Excelsior

Rotterdam – Excelsior heeft zaterdagmiddag een besloten oefenduel tegen FC Utrecht verloren. De Kralingers gingen op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht met 5-1 onderuit tegen de eredivisionist.

Het enige doelpunt van Excelsior werd gemaakt door Derensili Sanches Fernandes. Alle doelpunten in het oefenduel vielen in de tweede helft. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was te spreken over zijn ploeg in de eerste helft. “Daarin speelden we zelfs heel behoorlijk. We hadden met meerdere doelpunten voor moeten staan en kregen een penalty niet. FC Utrecht kreeg pas vlak voor rust een kans”, vertelt Dijkhuizen. Excelsior speelde in de eerste helft tegen de ’tweede keus’ van de Domstedelingen.

FC Utrecht trad in de tweede helft met vooral ‘de eerste keus’ aan. “Toen zakten we na de 1-0 heel ver weg”, blikt Dijkhuizen terug, die de score vervolgens snel zag oplopen. “De eerste helft was goed, maar de tweede helft was teleurstellend.” Dijkhuizen vindt dat zijn spelers met tegenslagen moet kunnen omgaan. “Het was wel een teken aan de wand.”

Startopstelling Excelsior: Damen; Horemans, Oude Kotte, Matthys, Aberkane; Wiefer, Niemeijer, Van Rooijen; Moreira, Meijer, Zwarts

Door: Rijnmond.nl
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl