HVC’10 toont twee gezichten

HVH – Hvc’10 speelde in de thuiswedstrijd tegen DoCos weer eens met twee gezichten. Voor rust speelde de ploeg de laagvlieger (die tot nu toe in drie voorgaande jaren steeds met winst uit de kustplaats vertrok) volkomen van de mat. Het resulteerde in twee snelle doelpunten van respectievelijk Jorno Reurink (eindelijk de volle 90 minuten spelend) en de 17-jarige Dave Kram. In beide situaties gaf aanvoerde Michael van den Bos de beslissende eindpass. Docos protesteerde ten onrechte voor vermeend buitenspel bij de eerste treffer, maar kon de schuld in plaats van bij de goed leidende jonge scheids Thomas Groenendijk (talentenklasse)  bij de eigen grensrechter leggen. Scheidsrechters verliezen snel het vertrouwen in hun club-assistent wanneer die van vendelzwaaien of vlaggetjesdag gecharmeerd is.

Door: Cees van der Pol

HVC’10 combineerde naar hartenlust, had bij rust op 4-0 moeten staan, maar Mitchell Bouwhuis en Dave Kram konden eenvoudige kansen niet meer benutten door te treuzelen en/of  te hoog te schieten. Niettemin was het spel oogstrelend leuk.
Wie echter na de rust uit de warme kantine naar het druilerige verd  kwam, kreeg een heel andere wedstrijd te zien. In de eerste tien minuten nog niet, want ook toen konden Reurink, Kram en Feitsma eenvoudige kansen niet benutten. Maar ineens viel alles weg en in duigen. De onzekerheid sloop weer eens met de minuten in de ploeg en binnen tien minuten lag de bal twee keer op de stip, makkelijk maar wel terecht toegekend door Thomas Groenendijk. Als Vincent Madern (ex-FC ’s-Gravenzande) zich dit jaar niet in De Hoek had aangemeld, zou de thuisclub voor de nacompetitie naar de derde klas hebben gespeeld. Madern stopte beide strafschoppen weergaloos en hij ranselde daarna ook nog twee afstandsschoten knap uit de kruising. De slotfase werd echter nog heftig. Eerst scoorde DoCos-spits Chris van Empel (88e minuut)  uit een voorzet met een mooie boogbal 2-1. Zelfs keeper van Harmelen trok met toestemming van zijn trainer  mee ten aanval en liet alles achter zich open. Opnieuw kon Dave Kram een rush niet goed afronden en Jorno Reurink liet een kans onbenut en viel. Invaller Joshua Overliet vond het nodig hem na te trappen onder het oog van Groenendijk en die trok zonder aarzelen rood. Het lukte de slecht ingevallen Badr ben Mohammed van de thuisclub ook nog om binnen een paar slotminuten twee keer geel te ontvangen. Hij kon dus ook eerder gaan douchen en volgende week iets zinnigs gaan doen.

Omdat Madern ook in die beroerde slotfase bij enkele ‘enge’ corners als overwinnaar uit de strijd kwam betekende een moeizame 2-1 overwinning die veel ruimer had moeten uitvallen. Terecht werd Madern weer man of the match. 
Wie de Hoekse club analyseert, ziet meteen dat het een enorme behoefte heeft aan een spits die desnoods de ballen binnen puntert en een leider op het veld die op een zeker moment tegen zijn medespelers zegt: “Tot hier en geen meter verder.” Beiden waren zaterdag geblesseerd afwezig in de persoon van Jurgen Warbout en Leroy Smits. Conclusie HVC’10 voor de rust kampioenskandidaat, na rust kans op nacompetitie naar de derde klas.

Opstelling HVC’10
Madern, Feitsma , J. van den Bos,  Boon, Van Dijk, M. van den Bos, Voskamp,( 80 Rensen)  Van der Bogt (66 Badr ben Mohammed ) Bouwhuis, Reurink, Kram
Gele kaarten: Jorno Reurink en Badr ben Mohammed (2x)


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl