Schiedamse derby Excelsior’20 – SVV (zo) met supercup sausje

De Schiedamse derby  Excelsior’20 – SVV (zo), die vanmiddag om 14:00 uur op het programma staat is er een met meerdere belangen. Het treffen van de twee hoogst speelende teams van Schiedam stond afgelopen zomer in de finale van het Schiedams kampioenschap 2018 ook op het programma maar deze strijd op het terrein van HBSS haalde door een scheenbeenbreuk van SVV-doelman Serhan Tenekecioglu het einde niet.

De organisatie van het Schiedams kampioenschap bepaalde hierop dat beide teams dit jaar door het leven gaan als Schiedams kampioen maar de vraag rees wie de jeneverstad in 2019 gaat vertegenwoordigen in het supercuptreffen Schiedam/Vlaardingen waarin Deltasport de tegenstander zal zijn. De organisatie van de supercup kwam met een passende oplossing: De ploeg die Vlaardings kampioen Deltasport zal treffen komt voort uit de twee wedstrijden die SVV (zo) en Excelsior’20 in de competitie 2018/2019 tegen elkaar spelen.

Degene die op woensdag 29 mei op sportpark Willem Alexander de finale van de supercup zal spelen wordt achtereenvolgens bepaald door:

  • Het aantal punten over twee wedstrijden verlies =0, gelijk=1, winst=3.
  • Doelsaldo over twee wedstrijden (uitdoelpunten tellen niet dubbel)
  • Indien dan nog gelijk strafschoppen genomen na de laatste wedstrijd Excelsior’20 – SVV (zo)

Het eerste treffen eindigde in een 3-1 overwinning in het voordeel van de rood-groenen. Wanneer Excelsior’20 het tweede duel met twee doelpunten verschil wint zullen er direct na de wedstrijd strafschoppen worden genomen. Bij elke andere stand is er direct een winnaar die de eer van de jeneverstad gaat hooghouden.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl