HVC’10 verliest van buurman Monster

Een vooral voor rust futloos spelend HVC’10  verloor de belangrijke derby tegen SC Monster. Natuurlijk had SC Monster de punten harder nodig dan HVC’10. Natuurlijk is het veel fijner voor de Hoekse ploeg wanneer buurman SC Monster niet degradeert. Maar ook,  sinds de fusie heeft HVC’’10 niet meer in Monster gewonnen.

Door: Cees van der Pol

Een aantal spelers van HVC’10 lijkt zich niet te realiseren dat het spelen van de nacompetitie nu weer binnen handbereik is. Waar dat weken geleden nog voor promotie was, is de realiteit nu dat er in juni eventueel voor degradatie moet worden gespeeld. Voorlopig staat de ploeg in de derde periode helemaal onderaan.

Natuurlijk moest trainer De Zeeuw weer schipperen met zijn opstelling. Zonder Warbout, Reurink en Smits, is de vaste as uit het team verdwenen. Hij positioneerde daarom Michael van den Bos opnieuw in de spits en had een nieuwe centrale verdediger uit het tweede gehaald. Wesley van Est speelde een prima pot en Jeffrey van den Bos week voor hem uit naar de positie rechts achterin.

Dumpfries
Van den Bos  kreeg in de eerste helft voortdurend te maken met de stoer opkomende linksback van de thuisclub Laurens Kooren (de ‘blonde Dumpfries’). Het andere gevaar van Monster kwam voor rust over rechts, wanneer Keke Stam met ferme trappen David de Ruiter bereikte. Diens voorzetten belandden echter  meestal in handen van doelman Vincent Madern. Die moest geslagen  toezien hoe een voorzet van links in 37e minuut door De Ruiter zelf min of meer gelukkig geraakt werd. Met een boogje viel de bal achter de Hoekse doelman: 1-0. Op dat moment was de Monsterse voorsprong zeker verdiend, omdat er bij HVC’10 weinig of niets lukte.  Het creëerde slechts één kans die Robin van den Bos al na een kwartier kreeg. Diens zwakke schot werd door doelman Willem-Jan Broch tegengehouden. Het was diens  enige redding voor rust.

Vier keer geel
Na de doelwisseling had de voor rust uitstekend leidende scheidsrechter Gommans uit Gouda ineens zijn kaarten gevonden. Misschien had hij die voor rust vergeten bij zich te steken.  Binnen een kwartier had HVC’10 er ineens vier, waarvan twee voor de Hoekse ‘Beugelsdijk’ Kay van den Bos (een schwalbe en een overtreding in de middencirkel) en de andere twee voor Mitchel Bouwhuis en Robin van den Bos. Beiden voor commentaar op de leiding.  Slimmer optreden was hierbij gewenst geweest. Voordat naar de fouten van de scheidsrechter wordt gewezen, is een blik in de spiegel zeker de moeite waard.

Tien man
Maar zoals zo vaak: met tien man ging de Hoekse ploeg gedrevener spelen en kreeg bovendien twee prima kansen. Beide waren weer voor Robin van den Bos. Bij de eerste wilde hij te simpel de lange doelman Broch passeren. Bij de tweede schoot hij slap naast. SC Monster was na dat kwartier achterover gaan leunen, in zijn schulp gekropen, liet de bal aan de Hoekse ploeg en counterde snel maar slordig. Daardoor kreeg het in de laatste tien minuten toch ook drie uitgespeelde kansen die alle gemist werden. Natuurlijk zou een 3-0 uitslag geflatteerd zijn geweest
Daartegenover claimde Henk de Zeeuw een strafschop na een handsbal op een schot van Voskamp. Die kreeg HVC’10 niet, wel acht minuten blessuretijd. Nu had SC Monster inderdaad wel heel wat ballen in de bosjes en over de tribune geknald.  De opluchting in Monster was na afloop groot, de Westlandse druiven voor Hoek van Holland zuur.

Vaatje
SC Monster kan moed putten uit de nederlaag. Met stevig opgestroopte mouwen kan wellicht de nacompetitie nog worden ontlopen. HVC’10 zal echt uit een ander vaatje moeten  tappen. Door schorsingen en blessures kan het nog een paar weken niet in de gewenste opstelling spelen. Volgende week wacht nog het 17 minuten durende restant van de gestaakte wedstrijd tegen Berkel.
Bij een nieuwe nederlaag (de stand is 2-1 voor Berkel) zakt HVC’10 terug naar de tiende plaats. Tijd op wakker te worden. Maar wier weet, die dag gaat de zomertijd in.

Opstelling HVC’10
Madern,   J. van den Bos, Boon, Van Est (81 Van de Bogt),  K. van den Bos,  Van Dijk, M. van den Bos, Voskamp (86 Rensen),  Bouwhuis, R. van den Bos, Kram
Geel HVC’10:  Kay van den Bos (2x) R. van den Bos, Bouwhuis

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl