IJzersterk MSV’71 verplettert PGS Vogel

Een uitstekend spelend M.S.V.’71 won onverwacht maar dik verdiend met grote cijfers (6-1)  van het sterk geachte en nog ongeslagen PGS Vogel. Trainer Harry van Kapel glimlachte na afloop van oor tot oor en kwalificeerde deze eerste zege van het seizoen als een geweldige teamprestatie.

Vooraf was M.S.V.’71  eigenlijk wel een beetje bevreesd voor dit duel. Enerzijds omdat vorig seizoen beide wedstrijden tegen deze Haagse ploeg werden verloren. In de laatste wedstrijd van de competitie ging het elftal van Harry van Kapel na een 2-0 voorsprong bij rust uiteindelijk tegen 9 man zelfs nog onderuit (3-4), terwijl M.S.V.’71 bij winst nog uitzicht zou hebben gehad op een periodetitel. En anderzijds omdat M.S.V.’71 vaak niet opgewassen is tegen het fysieke spel van PGS Vogel. Verder stond er voor het nog puntloze M.S.V.’71 druk op de ketel. Met een lastige uitwedstrijd tegen Maasdijk volgende week voor de boeg konden de mannen van Kapel zich deze week eigenlijk geen puntverlies permitteren.

Voor M.S.V.’71 was het zaak om de boomlange en goed mee voetballende spits Glenn Plum deze wedstrijd te neutraliseren. In Maassluis tekende Plum destijds voor 3 doelpunten en ook in Den Haag was de Haagse spits beslissend. Het spel van de Hagenaars is grotendeels afgestemd op deze Plum. Centrale verdediger Ricardo de Jager had de belangrijke opdracht om de Haagse nummer 20 onschadelijk te maken. Vooral in de beginfase had de Maassluizer het best moeilijk in deze rol.

Maar hij werd in die beginfase uitstekend geholpen door zijn alerte ploeggenoten. De afvallende ballen waren steeds voor de ploeg uit Maassluis. Verder hielp de score ook mee om het zelfvertrouwen in de equipe uit Maassluis te laten groeien. Na amper 10 minuten werd invaller doelman Martin Koeze voor het eerst deze middag geklopt. Koeze is eigenlijk voorzitter van PGS Vogel, maar door de schorsing van doelman Mark van Ruitenbeek (geschorst na de rode kaart tegen M.S.V.’71 in de laatste wedstrijd van het vorig seizoen) moest de preses noodgedwongen onder de lat plaatsnemen. Het was de attente Jeremy van Loenen, die slap wegwerken van een hoekschop direct afstrafte. (1-0).

En het werd nog mooier voor de ploeg van trainer van Kapel. Vijf minuten na de openingstreffer lag nummer 2 al achter Martin Koeze. Christian van der Pol ontweek handig de buitenspel val en omspeelde de Haagse doelman. Hij kwam daarmee te ver naar rechts uit om zelf nog te kunnen scoren. Maar de Maassluise spits behield het overzicht en bood Jack van der Vlugt een niet te missen kans. (2-0).

Een heerlijke opsteker voor de ploeg uit Maassluis, die toch wel tegen dit duel had opgezien. Maar na18 minuten volgde een tegenslag. De verder solide spelende Paul Dorsman gaf een foutieve pass, waardoor PGS Vogel de aanval kon overnemen. De bal belandde bij Quinten Blokpoel, wiens inzet tegen de hand kwam van Paul Dorsman. De penalty werd feilloos ingeschoten door Orry van der Gronden. (2-1).

Door de tegentreffer sloop er onrust in Maassluise ploeg. De gedachten zullen terug zijn gegaan naar het vorige seizoen toen een 2-0 voorsprong werd weggegeven. Maar op een erg gunstig moment bracht middenvelder Dylan Dijksman de rust terug bij zijn ploeg door een magistraal doelpunt. Dijksman vertelt hoe dat precies ging: “Tom  (Leinweber) onderschepte de bal goed en speelde Jack (van der Vlugt) aan. De gaf vanaf links voor. Matthijs (Jansen) stond op randje zestien. Die wilde eerst zelf schieten, maar kwam niet goed uit en toen legde hij hem goed voor mij neer. Ik dacht. Ik haal maar eens uit. En hij ging er erg lekker in”. Opvallend voor een speler, die niet bekend staat om zijn scorend vermogen. “Dat zeggen mijn medespelers ook altijd. Dat ik te weinig goals maak. Dat is ook wel zo. Maar dit was wel een belangrijk doelpunt. Op zich was er niet veel aan de hand. Totdat wij onverwachts een penalty tegen kregen. En dan kan het wel weer vervelend worden. Dan is het wel lekker als je de 3-1 scoort.”

Onmiddellijk na de 3-1 liep de thuisploeg nog verder uit. De prima spelende Rick de Jonge werd aan de rechterkant vrijgespeeld. Zijn afgemeten voorzet bereikte Christian van der Pol , die in één keer uithaalde (4-1). Nadat M.S.V.’71 doelman Wesley van ‘t Wout met een uitstekende redding Quinten Blokploel van de 4-2 had afgehouden sloegen de gastheren vlak voorde pauze nogmaals genadeloos toe. Rick de Jonge bereikte de vrijgelopen Jack van der Vlugt, die op zijn beurt Jeremy van Loenen in stelling bracht. En die bepaalde de ruststand op 5-1.

In de pauze zal PGS Vogel trainer Kenneth Lamens aangedrongen hebben op een snelle treffer in de 2e helft om er op die manier er nog een wedstrijd van te maken. Hij zal ongetwijfeld het treffen in Maassluis van vorig seizoen hebben aangehaald en ook de 3-1 achterstand tegen Quintus in het openingsduel van dit seizoen, toen uiteindelijk nog werd gewonnen. Bij PGS Vogel bleven de gevaarlijke Glenn Plum en Quinten Blokpoel na de pauze in de kleedkamer achter.

M.S.V.’71 was deze keer niet van plan om in het 2e bedrijf aan het plan van de gastheren mee te werken. Al heel snel na rust gooiden de mannen van Kapel  roet in het Haagse eten en kon het scenario van Lamens naar de prullenbak. Want binnen 2 minuten schoot Christian van der Pol na een uitstekende individuele actie zijn 3e achter Koeze. (6-1). Het was de doodsteek voor de bezoekers uit Den Haag.

M.S.V.’71 bleef verder uitstekend voetballen en had veel mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen. Maar de precisie in de afronding was er nu niet meer. Het mocht de Maassluise pret niet drukken. Want men was dik tevreden met dit uitstekende resultaat dat veel vertrouwen geeft voor de rest van dit seizoen.

“Toen zochten we de duels op en gingen mee in hun spel. Dat ging toen helemaal mis. We hebben ons toen veel te veel mee laten slepen in het voetbal dat zij willen. En als het dan niet loopt, dan gaat het helemaal fout. Ik vind dat we ons toen misdragen hebben. De schuld dat het toen uit de hand liep lag grotendeels bij ons. Dat zit er af en toe helaas in bij een aantal jongens. Maar dat speelde nu helemaal niet. Vandaag ging het allemaal fantastisch. Het hele elftal speelde goed. Ik kan echt geen zwakke plekken noemen deze middag. Deze overwinning is echt een teamprestatie met een aantal geweldige aanvallen. Iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn”.

Voor M.S.V.’71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van ‘t Wout. Karim Attsou, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Tom Leinweber (64 Yildiz Abdurrahman), Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt . Christian van der Pol (80 (65 Adzine Akachar), Rick de Jonge (71 Denis Veldkamp)

Aad  Cordia maakte van wedstrijd een fotoreportage. Deze is te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDvmcmwsc3u4UiHLzM?e=jvXcKm

Foto: Aad Cordia


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl