Kayra Nelemans wint UEFA Development Tournament met Oranje -16

Oranje onder-16 heeft deze week een vriendschappelijk toernooi gewonnen. Met Jong ADO Den Haag-speelster Kayra Nelemans als debutant in de ploeg eindigde het Nederlandse jeugdelftal als eerste tijdens het UEFA Development Tournament.

De verdedigster stond negentig minuten in het veld tijdens de eerste wedstrijd tegen Italië op donderdag 15 februari. Federica Anghileri zette de tegenstander in de 13de minuut op voorsprong. Floor van Loon tekende 26 minuten later voor de gelijkmaker. De strafschoppenreeks won Oranje onder-16 met 5-4. Nikita Tromp, Samantha van Diemen, Bodil van den Heuvel, Anna Hightower en Ella Peddemors faalden niet vanaf elf meter.

Tegen Duitsland op zaterdag 17 februari kwam Kayra Nelemans niet in actie. Lobke Loonen scoorde in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maandag 19 februari werd het UEFA Development Tournament afgesloten tegen gastland Portugal. Kayra Nelemans kwam in de 41ste minuut als invalster in het veld voor Kim Everaerts. De wedstrijd eindigde doelpuntloos, maar de strafschoppenreeks ging met 3-4 naar Italië. Samantha van Diemen, Bodil van den Heuvel en Anna Hightower troffen doel. Ella Peddemors en Marit Auée scoorden niet vanaf elf meter.

Oranje onder-16 eindigde samen met Italië bovenaan met zes punten. Doordat de onderlinge strafschoppenreeks gewonnen werd door Nederland, won de ploeg van bondscoach Jessica Torny het toernooi.

Bron: ADO Den Haag


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl