Cesco Agterberg tekent bij ASWH

Het bestuur is er in geslaagd om de vacante positie van hoofdtrainer in te vullen. Cesco Agterberg is per direct aangesteld als nieuwe trainer van ASWH. Hij wordt daarmee de opvolger van de naar Katwijk vertrokken Jack van den Berg.

Bij de keuze voor Agterberg (43) heeft het bestuur zich laten adviseren door de technische commissie. Hoewel meerdere kandidaten interesse toonden, was de TC al snel overtuigd dat de inwoner van Werkhoven de juiste man is. Zijn ruime ervaring als trainer, uitstekende staat van dienst, vermogen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge spelers en het goede gevoel dat ontstond in de gesprekken gaf de doorslag.

Agterberg is al ruim twintig jaar actief in het trainersvak. Hij werkte als jeugdtrainer bij Elinkwijk, Argon en AZ, waarna hij hoofdtrainer werd bij Woerden. Na een periode van een jaar als assistent-trainer van Al Hazm Sport Club in Saoedi-Arabië keerde Agterberg terug naar Nederland, waar hij achtereenvolgens trainer was van Alphense Boys, Sportlust ’46, Excelsior Maassluis en SC Feyenoord. Dit seizoen was hij actief bij de Utrechtse zaterdageersteklasser DHSC, waar hij onlangs om hem moverende redenen stopte. Bijzonder is dat Agterberg met al de clubs waar hij hoofdtrainer was een kampioenschap mocht vieren en dus ook met al zijn werkgevers promoveerde. Ongetwijfeld herinneren supporters van ASWH zich nog dat de Ambachters in 2013 als tweede eindigden in de hoofdklasse achter Excelsior Maassluis, waar Agterberg toen werkte.

Bestuur en TC zijn dan ook verheugd dat er overeenstemming is bereikt met Agterberg. De trainer heeft zich tot en met de zomer van 2019 aan ASWH verbonden. Hij meldt zich vandaag al bij de club en zal zich samen met de technische staf gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd tegen Scheveningen van komende zaterdag. Agterberg liet in een eerste reactie weten blij te zijn onderdeel te mogen vormen van een mooie club als ASWH.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl