Kethel Spaland (za) eenvoudig langs Schoonhoven

 

Schiedam – De koploper uit de derde klasse C, Kethel Spaland, heeft wederom een overwinning geboekt. Tegenstander Schoonhoven dat, zeker de eerste helft, zeer defensief speelde werd te 4-1 verslagen.

Al snel bleek dat Kethel Spaland geen moeilijke wedstrijd zou krijgen vandaag. Schoonhoven was maar met één doel gekomen en dat was een gelijkspel. Maar aan deze opdracht wilde de Schiedammers duidelijk niet meewerken. Met flitsend voetbal was het wachten op de openingstreffer. Na 20 minuten kwam die treffer dan ook, na een hele mooie steekpass van Chahine Lobiyed op Tim Lansbergen, wist laatstgenoemde de score te openen. Tien minuten later waren de rollen tussen deze twee omgedraaid, en scoorde Lobiyed de 2-0. Pal voor rust scoorde Yuri Nooteboom met een bekeken schot de 3-0 en leek een grote overwinning in een maak.

Vlak na rust kreeg Kethel Spaland enkele kansen om de score te verhogen, echter was de scherpte die er voor rust wel was, iets vanaf. Ondanks het feit dat Schoonhoven wat uit hun schulp kwam, overheerste Kethel Spaland de wedstrijd. Boy Bronkhorst wist nog wel de score te verhogen naar 4-0. Daarnet leek dat dit de eindstand zou worden, maar zorgde een eigen goal (Dimitri Hooftman) van Kethel Spaland alsnog voor de 4-1.

Trainer Peter van Buren sprak van een nuttige overwinning. “Dit zijn de moeilijkste wedstrijden tegen een ploeg die eigenlijk komt voor alleen een punt. We kwamen 3-0 voor, redelijk makkelijk, maar we hadden vandaag niet het gif om daarna de 4de of 5de treffer te maken. In de tweede helft waren zij dan wel iets gevaarlijker, maar dat kwam meer door ons. Ik verwijt mijn ploeg hierin niets, ik denk alleen dat zij meer met de volgende wedstrijd bezig waren, dus geen blessures en niet teveel krachten vergooien. Dat hebben ze voortreffelijk gedaan”.

Komende zaterdag spelen de Schiedammers de lastige uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl. Aanvang van die wedstrijd is dan om 14.30 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com