Kethel Spaland (za) komt tekort tegen Sparta (av)

Schiedam – Kethel Spaland heeft vanmiddag nipt verloren van Sparta (av). Even leek een stunt in de maak, echter gooide de Rotterdammers het laatste half uur alle schroom van zich af en ging het winnend het veld af; 1-2.

De openingsfase was voor de Rotterdammers. Met stunt en vliegwerk wisten de Schiedammers een tegentreffer te voorkomen. Na de eerste twintig minuten, wist Kethel Spaland meer in het spel te komen. Eerst via enkele speldenprikken van Dimitri Hooftman en Yuri Nooteboom. In die fase kwam Kethel Spaland terecht op voorsprong. Aanvoerder Tim Lansbergen was niet van de wijs te brengen en scoorde in tweede instantie de 1-0, waarmee ook gerust werd.

Na de thee voerde Sparta de druk aardig op en kwam Kethel Spaland nauwelijks meer in het stuk voor. Sparta was enkele malen gevaarlijk, maar wist niet tot scoren te komen. Toch kwam die gelijkmaker wel. Na een uur spelen werd Sparta in een zetel gebracht door de Schiedammers, nadat een vrije bal onnodig werd ingeleverd. Na die 1-1 bleef Sparta de betere en was het wachten op de voorsprong voor hen. Doordat Sparta veel grote kansen niet wist te verzilveren gloorde er hoop bij Kethel Spaland voor een stunt. Toch ging Sparta er met de punten ervandoor, nadat de vrije man eenvoudig in de zestienmeter gevonden werd. Het slotoffensief van Kethel Spaland leverende geen gevaar op, zodat Sparta met de zege aan de haal ging.

,,Ik kan niemand iets verwijten vandaag”, opende trainer Peter van Buren. ,,Deze nederlaag was wel terecht, maar toch ook wel weer zuur voor ons. We kwamen door een goede goal op 1-0 voor en je weet dat het dan gaat stormen. We werden ook maar achteren gedwongen. Je weet dat het dan lastiger gaat worden. De jongens balen nu echt als een stekker, want ze hebben zich helemaal de schompes gelopen. Echt heel jammer dat hun inzet vandaag niet beloond is”.

De eerstvolgende wedstrijd van Kethel Spaland is op 11 mei. Het zal dan een uitwedstrijd spelen tegen Alexandria’66.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com