Kethel Spaland (za) onderuit tegen Vitesse Delft

Schiedam – Kethel Spaland is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om ook volgend jaar een 2e klasser te blijven. De Schiedammers gingen met 1-2 onderuit tegen Vitesse Delft, maar zagen SSS verliezen, waardoor de ploeg uit Klaaswaal direct degradeert.

In een matige eerste helft kwamen de gasten uit Delft via een fantastische pegel in de kruising op voorsprong. De Schiedammers  wisten snel in de wedstrijd terug te komen.  Jasper Koning wist een vrije trap prachtig binnen te schieten; 1-1. Kethel Spaland was veel in balbezit, maar wist het de noeste verdedigers van Vitesse niet moeilijk te maken.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld;  Kethel Spaland probeerde gevaar te stichtten, maar leidde dit niet tot kansen. Daarentegen moest het oppassen voor de snelle uitvallen van Vitesse. In het laatste kwartier drukte Kethel Spaland meer naar voren en kreeg het wel mogelijkheden om te scoren. Ook werd er in die periode hen een strafschop onthouden. Nadat de storm over was kwam Vitesse weer aan voetballen toe. Na twee waarschuwingen, was het twee minuten voor tijd, alsnog raak. De gasten vierde deze overwinning uitbundig, want zij stelde de laatste periodetitel hiermee veilig.

Trainer Peter van Buren baalde echt dat zijn ploeg zo de teil in gaat.  Voor het resultaat is het niet eens zo belangrijk, maar een zege had zo lekker geweest en wat vertrouwen kunnen we richting de nacompetitie wel gebruiken. Ik ben een winnaar, maar dit is wel een domper. De jongens hebben wel alles gegeven, maar het gaat wel om negentig minuten”

Foto: Ron Heinen

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com