Kethel Spaland (za) ruimschoots langs Excelsior’20

Schiedam – Kethel Spaland heeft vanmiddag sportieve revanche genomen op Excelsior’20. Enkele maanden geleden nog wonnen de Thurlede-bewoners, in de halve finale van het Schiedams kampioenschap, de tweestrijd nog met 3-2. In de strijd om de beker won het thuisspelende Kethel Spaland vandaag redelijk eenvoudig met maar liefst 5-1.

Lang zag het er niet naar uit dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. In een matige eerste helft wisten beide teams maar weinig te creëren, Excelsior’20 was nog het meest dichtbij een voorsprong, maar de inzet van Dave Roozen werd van de lijn gehaald door Bob Verschoor. Kethel Spaland wist alleen voor gevaar te zorgen via Miletson Silva de Freitas.

Na de thee, kwam Excelsior’20 al snel op voorsprong via Mitchell Kruithof. Kethel Spaland, waar Robin Smallegange de vakantie vierende coach Peter van Buren verving, ging hierdoor feller en meer aanvallender spelen. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Tim Lansbergen. Hij schoot van bijna 20 meter de bal pal onder de lat; 1-1. De thuisploeg voelde dat er meer te halen viel en voerde de druk nog verder op.

Doordat de thuisploeg snel na de 1-1 tweemaal wist te scoren (Dylan Adelaar en Guido Mokveld), kwam de wedstrijd op slot. Toch vond Kethel Spaland het niet genoeg en wist het het verbouwereerde Excelsior’20 met grote cijfers naar huis te sturen. Na de 4-1 van de uitstekend spelende Dylan Adelaar, scoorde Guido Mokveld in de laatste minuut ook andermaal. De spits wist de bal zeer koelbloedig achter doelman Mike Zonneville te plaatsen.

Kethel Spaland zal het bekertoernooi zaterdag 8 september vervolgen in een uitwedstrijd tegen Serooskerke. Een dag later speelt Excelsior’20 een thuiswedstrijd en zal het GLZ Delfshaven, wat vandaag met 3-4 verloor van Serooskerke, de tegenstander zijn.

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com