Schiedam – De zondagtak van Kethel Spaland heeft een goede overwinning geboekt. Op eigen terrein werd RCD met 3-1 verslagen. Door deze zege hebben de Schiedammers zich in de middenmoot weten te nestelen.

Een sterk Kethel Spaland kwam via een strafschop Tim den Haan op voorsprong. Remco Wuister wist zijn doelpuntenproductie te verhogen met de 2-0. Aanvoerder Glenn van Troost bracht de wedstrijd definitief op slot door zijn doelpunt vanuit een vrije trap. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten nog wel op 3-1, maar de overwinning van Kethel Spaland kwam nimmer in gevaar.

Trainer Ruud Spierings sprak van een mooie overwinning tegen een ploeg die bovenin meedraait. “In de eerste helft speelde we matig, maar in de tweede helft was gewoon heel goed van ons. Gelukkig hebben we onszelf nu wel weten te belonen in tegenstelling tot de afgelopen twee wedstrijden. Deze drie punten is wel lekker voor deze jonge ploeg”.