Kethel Splaland (za) stuurt FC Vlotbrug met grote cijfers naar huis

In een eenzijdige wedstrijd onder leiding van de prima fluitende jonge scheidsrechter Oliver Dane won Kethel-Spaland verdiend zijn eerste wedstrijd  thuis met 5-1 van FC Vlotbrug. Voor de Schiedamse ploeg van trainer Peter van Buren scoorden Yuri Nooteboom (2x), Dimitri Hooftman, Ruben de Vries en Remco Wuister.
De gehele eerste helft was Kethel-Spaland de bovenliggende partij. De eerste echte mogelijkheid kwam na ruim een kwartier. Eelco van Viersen stuurde Naigy Klepke op rechts weg. Diens strakke voorzet werd maar half geraakt door Yuri Nooteboom en werd daardoor een makkelijke prooi voor de keeper. Kort daarna viel uit het niets de 0-1 na halfslachtig optreden in de verdediging van de thuisploeg.
Kethel-Spaland richtte zich snel weer op. Een breedtebal van de bezoekers werd prima onderschept door Naigy Klepke. Hij zette direct met een pass spits Yuri Nooteboom alleen voor de keeper. De spits rondde koelbloedig af (1-1). Klepke was daarna ook betrokken bij twee andere mogelijkheden voor de thuisploeg. Eerst stuurde hij op rechts Nooteboom weg wiens strakke voorzet net gemist werd door spits Miletson Silva de Freitas. Vijf minuten voor rust werd een vrije trap van Klepke net naast gekopt door Bart Lansbergen.
Op slag van rust liet linksback Mitchel de Wit een bal met zijn linker heerlijk achter de verdediging vallen. Silva de Freitas geloofde er in maar werd binnen het strafschopgebied onreglementair tegen de grond gewerkt door de keeper. Het gevolg was rood voor de doelman en Dimitri Hooftman die de terecht toegekende strafschop verzilverde (2-1).
Tegen tien man kwamen de Kethellappers na rust goed uit de startblokken. Na vijf minuten ging Nooteboom alleen op de ingevallen keeper af maar werd gestuit. Klepke schoot de bal uit de rebound goed in maar zijn schot werd vlak voor de lijn weggehaald. Toch kwam kort daarna het derde doelpunt voor de Schiedammers. Uit een corner van Hooftman schoot Klepke met rechts van buiten de zestien de bal prima in. De keeper kon het schot maar half keren waardoor Ruben de Vries van dichtbij kon scoren (3-1).
Er was nog ruim een half uur te spelen en de tegenstand van de bezoekers werd steeds minder. De Wit had nog een mooie assist op Boy Bronckhorst maar de keeper bracht redding. Aan de andere kant moest keeper Ruben Hortensius zelfs nog goed handelend optreden bij een spaarzame uitbraak van Vlotbrug. Kort daarna gaf Nooteboom eerst een prima voorzet op zijn voorwaartse medekompaan Silva de Freitas maar hij schoot hard over. Nooteboom was daarna zelf wel alert op slecht uitverdedigen en schoot de 4-1 binnen. In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg nog genoeg kansen op een hogere score via een schot van de ingevallen Lars Westerveld  (redding keeper), Silva de Freitas (schot van dichtbij over na voorzet van de ingevallen Jowensly Martha), kopbal van Boy Bronckhorst (van de lijn gehaald) , schot Martha over en een kopbal van De Vries die ook over ging. Alleen de ingevallen Remco Wuister wist twee minuten voor tijd te scoren. De jonge spits wist na een prima loopactie langs een tegenstander met rechts  af te drukken (5-1).
Trainer Peter van Buren was na de wedstrijd gematigd tevreden:” Een verdiende overwinning maar de tweede helft had de uitslag veel hoger uit moeten vallen. Door de man minder bij de tegenstander werden we juist slordiger”.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl