Sparta Rotterdam eenvoudig langs RKC Waalwijk

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een klinkende overwinning geboekt op een zwak RKC Waalwijk. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won, zonder heel erg goed te spelen, met 4-0 van de club van voormalig Sparta-assistent-trainer Fred Grim.

Het werd een deceptie voor de oud-international. Zijn ploeg, promovendus RKC Waalwijk, had het zwaar in Rotterdam-West. Alleen Jurien Gaari, opgeleid bij vv Smitshoek, viel positief op. Voor de rest speelde RKC matig. Sparta kwam daarentegen een stuk sterker voor de dag.

De Rotterdammers waren vanaf de eerste seconde gebrand om de slechte smaak, die de Rotterdammers overhielden aan de wedstrijden tegen AZ en Ajax, weg te spoelen. Iets wat later ook zou lukken. De Rotterdammers waren sterk aan de bal. Dat resulteerde in een flink aantal kansen. De Kasteelheren waren heer en meester.

Vooral Halil Dervisoglu en Bryan Smeets vielen, zoals wel vaker dit prille seizoen, positief op. Eerstgenoemde zorgde continu voor dreiging op de helft van de tegenstander.

Negentig minuten lang zette Sparta, onder aanvoering van die Turkse smaakmaker, druk op het doel van RKC-keeper Ettiene Vaessen, die hoogstwaarschijnlijkniet de makkelijkste avond uit zijn prille keeper carrière beleefde.

Want de Kasteelheren waren op schot. Het doelpuntenfestijn begon al na 15 minuten toen Bryan Smeets een bal vakkundig langs de keeper schoot. Vlak voor rust kwam daar nog een treffer van de boomlange Ragnar Ache bij.

Na rust pakte Halil Dervisoglu ook nog zijn doelpunt mee en maakte Mohamed Rayhi er na precies een uur 4-0 van. Daarna kreeg de club uit Rotterdam-West nog legio mogelijkheden om tot scoren te komen, maar zo ver kwam het niet meer. Zo bleef het 4-0 in Rotterdam.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl