Koploper Neptunus-Schiebroek prooi voor Kethel Spaland

 

Schiedam – Kethel Spaland heeft vanmiddag voor een daverende verrassing gezorgd. De Schiedammers wisten op het eigen sportpark, koploper Neptunus-Schiebroek met 4-2 te verslaan. Door deze overwinning stijgt Kethel Spaland naar een tiende plaats op de ranglijst.

Een vurige start van Kethel Spaland bleef niet zonder resultaat. Eerst was het spits Yuri Nooteboom die in de begin fase deklat raakte, maar enkele minuten later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Via elf meter bleek aanvoerder Tim Lansbergen koelbloedig genoeg om de openingstreffer op zijn naam te krijgen.

Ook na deze treffer bleef de thuisploeg de sterkere. Neptunus-Schiebroek werd op alle fronten afgetroefd. Met veel strijd en passie wonnen de Schiedammers de strijd op het middenveld en zorgde Milletson de Silva Freitas, Dylan Adelaar en Yuri Nooteboom voor menig gevaar voorin. De 2-0 kon ook niet uitblijven en deze kwam dan ook. Milletson de Silva Freitas wist eenvoudig de buitenspelval te ontlopen, omspeelde de keeper en schoof de bal keurig achter de doellijn. Hierna nam Kethel Spaland wat gas terug en lieten zij het spel over aan de Rotterdammers, echter deze wisten niet echt voor gevaar te zorgen, omdat de solide verdediging van de Schiedammers prima werk verrichtte. Wel waren er enkele schoten vanaf de tweede lijn, maar deze waren voor doelman Michel Zuur geen enkel probleem. Vlak voor rust zorgde Yuri Nooteboom, met zijn zevende treffer van het seizoen alweer, voor de terechte 3-0 ruststand. De sluwe spits was zeer attent, nam de bal aan met de rug naar de goal, draaide weg van zijn tegenstander en schoot via de binnenkant paal binnen.

Na de thee voerde de Rotterdammers het tempo iets op en gingen zij met drie aavnvallers spelen. Zij hanteerde hierin veelal de lange bal, maar bleven waakzaam op de counter van de thuisploeg. Na 70 minuten viel dan toch de 3-1, nadat de concentratie bij Kethel Spaland iets wegzakte. Na deze treffer ging het spel op en neer en was één ding duidelijk, er zouden nog meer treffers volgen. Kethel Spaland wat al enkele keren faalde via de counter, wist de score te veranderen. Invaller Gloire Ntumba Kabongo wist met een snoeiharde kopbal de marge weer naar drie te zetten. Amper een minuut later lag de bal al in het mandje aan de andere zijde, nadat de spits van Neptunus-Schiebroek zichzelf fantastisch wist vrij te spelen en de bal achter doelman Michel Zuur te schuiven. Na deze treffer probeerden de gasten nog iets te forceren, maar kwam de thuisploeg nimmer in gevaar en had het geluk dat de thuisploeg zelf het vizier niet helemaal op scherp had. De eindstand werd dus 4-2 en de drie punten bleven zeer terecht in Schiedam.

Assistent trainer Robin Smallegange van was uiteraard zeer blij en trots. “We speelden vandaag wel een beetje reactievoetbal en dat deden de jongens echt hartstikke goed. We zaten overal er zeer kort op, echt fantastisch. In de rust, na die 3-0, had ik eerst gezorgd dat iedereen zijn mond hield en daarna aangegeven dat ik vaak wedstrijden heb meegemaakt dat er veel hosanna na zo’n tussenstand was, maar na 90 minuten er geen punten waren. We eisten dat iedereen alles zou blijven geven. In de tweede helft ging Neptunues-Schiebroek iets anders spelen, dus moesten we even schakelen. Het was tot het eind aan spannend, want na die 4-1, scoorde zij snel die 4-2. Dat heeft wel met scherpte te maken, maar zoals ze vandaag spelen, daar doe je het als technische staf toch voor”, sloot Smallegange af.

Trainer van Neptunus-Schiebroek Raymond Kraaijbeek daarentegen baalde van de nederlaag. ‘’We zijn vandaag niet op voetbal, maar wel op strijd en mentaliteit afgetroefd, zeker in de eerste helft. We hadden ook geen duelkracht. In de tweede helft wilde we te snel iets forceren, maar wel door rustig te blijven in het voetbal en door de flanken eerder op te zoeken, echter viel de 3-1 te laat. Het was niet genoeg vandaag. Met het fysieke spel hebben wij moeite, dus vanuit de lange bal spelen. De eerste wedstrijden van het seizoen ging het wel goed, maar tegen DCV en vandaag niet. Toevallig twee oud clubjes van mij, gelukkig zijn er niet meer in deze competitie”, sloot de trainer af met een kwinkslag.

 

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com