Korfballers Nexus nipt onderuit tegen Reeuwijk


SCHIEDAM – Nadat vorige week de eerste punten werden binnengehaald, mocht Nexus het afgelopen weekend proberen om dit tegen Reeuwijk ook te doen. Na een matige eerste helft konden de Schiedammers de tegenstander niet meer bijhalen in de tweede helft en werd er nipt verloren met 14-16.

Onder zeer goede weersomstandigheden begon Reeuwijk sterker aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden drie vrije worpen gescoord en Nexus kon hier middels een strafworp van Wilfred Koppe slechts ten dele op aansluiten: 1-3. Mede dankzij het snelle aanvalsspel, werd Nexus gedwongen tot overtredingen met veel vrije ballen en strafworpen als gevolg. Via scores van Noah Poppelier, Juliette van Schie en Sander Borgman werd het 4-6, waarna Reeuwijk de achterstand vergrootte tot 4-9 met nog vijf minuten tot de rust. Dankzij zuivere schoten van achtereenvolgens Lisa Stouten, Merle van Dijk en Noah Poppelier werd de schade enigszins beperkt tot de 7-10 ruststand.

Vlak na rust wist Nexus de achterstand te verkleinen tot slechts een punt via de 9-10, maar de Reeuwijkse korfballers leken orde op zaken te stellen door in korte tijd de het verschil weer op vier punten te zetten met de 10-14 met nog ruim twintig minuten op de klok. In deze fase van de wedstrijd had Nexus de verdediging zeer goed staan en wist het langzaam maar zeker dichterbij te komen. Vanaf de 11-15 verzilverden de Schiedammers drie strafworpen op rij met nog zeer spannende vijf minuten te gaan. Ondanks de vele kansen viel de gelijkmaker niet en gooide Reeuwijk de wedstrijd op slot met de 14-16 in de laatste minuut, wat tevens de eindstand werd. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd tegen OZC uit Rotterdam op het programma dat momenteel een plek hoger op de ranglijst staat.

Overige uitslagen

SC Twist uit Vlaardingen kwam tot winst in de tweede klasse H. In eigen huis versloeg de formatie van coach Edwin Jansen in een matig duel Erasmus met 13-12. Ondanks de magere zege blijft SC Twist wel koploper. In 2G ging ODO nipt onderuit bij ZKC’31: 19-18. In de eerste klasse is promovendus ckc Maassluis ook na vier speelrondes nog altijd puntloos. Ditmaal werd vrijwel kansloos in eigen huis verloren van Achilles: 13-22.

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl