Korfballers Twist revancheren zich

Na vorige week verloren te hebben van Tjoba, stond afgelopen zaterdag alweer de volgende wedstrijd op het programma en wel tegen titelkandidaat Tilburg.

Op de website van Tilburg werd een beetje denigrerend gesproken over Twist,

Met dit in hun achterhoofd, begonnen ze extra gemotiveerd aan de wedstrijd. Binnen 10 seconden was het al raak en zette Twist de toom voor een (wat later bleek) een heerlijk wedstrijd.

Twist bleef het initiatief houden en kwam steeds 1e of 2 doelpunten voor. Echter Tilburg op een grote achterstand zetten wilde ze niet lukken. De rust ging dan ook in met 1 doelpunt verschil 9-8.

De tweede helft vertoonde eenzelfde spelbeeld. Twist bleef steeds aan de goede kant van de scoren maar afstand nemen lukte niet echt. Halverwege de 2e helft kwam Tilburg langszij en scoorde 13-13.

Hierna volgende 15 bloedstollende minuten, waar het spel veel heen en weer ging en beide ploegen de nodige kansen mistte. Maar uiteindelijk kwam Twist op een belangrijke ( en verdiende ) voorsprong van 2 doelpunten met nog een paar minuten te spelen. Hierna werd de wedstrijd professioneel uit gespeeld door Twist en werd de eindstand bereikt met een 17-15 stand op het scorebord. Hierdoor ging Tilburg terug met lege handen en bleven de punten in Vlaardingen.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander Reeuwijk. Deze wedstrijd begint om 16.00.

Bron: Twist
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl